Friday, 07 February 2014 15:44

Αντιφασιστικό συλλαλητήριο, 22 Μάρτη, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χανιά, παγκόσμια μέρα δράσης Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

Oι δώδεκα νεκροί στο Φαρµακονήσι, τέσσερις µητέρες µε τα παιδιά τους, είναι άλλος ένας µακάβριος φόρος αίµατος µετά τη Λαµπεντούζα στο βωµό της φύλαξης των συνόρων της Ευρώπης-φρούριο από την FRONTEX. Το Λιµενικό και οι απάνθρωπες καταδιώξεις στο Αιγαίο οδήγησαν σε 167 νεκρούς τους τελευταίους 18 µήνες.

Ο ρατσισµός των κυβερνήσεων και της ΕΕ δολοφονεί και φουσκώνει τα πανιά των νεοναζί σε όλη την Ευρώπη. Η Χρυσή Αυγή διάλεξε τις µέρες που η κυβέρνηση επιχειρεί να συγκαλύψει το έγκληµα στο Φαρµακονήσι για να βγάλει τάγµα εφόδου σε παρέλαση µίσους στην Αµφιάλη βεβηλώνοντας τον τόπο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Ο Μιχαλολιάκος και πέντε άλλοι βουλευτές µαζί µε τους πυρηνάρχες των ταγµάτων εφόδου, τον Ρουπακιά και τη Σκορδέλλη, τους δολοφόνους και τους µαχαιροβγάλτες της Νίκαιας και του Αγίου Παντελεήµονα είναι ήδη στη φυλακή. Για να τους τσακίσουµε θα χρειαστεί να κλιµακώσουµε, να µην τους αφήσουµε να χρησιµοποιήσουν τη προεκλογική περίοδο για να βγουν στους δρόµους και να βρωµίσουν τις γειτονιές µας.

 Έχουν το θράσος ο Σαµαράς και οι υπουργοί του που σπέρνουν τη φτώχεια και την ανεργία µε τις διαθεσιµότητες και τις απολύσεις να φορτώνουν τις ευθύνες στους µετανάστες. Την ώρα που σπαταλάνε δισεκατοµµύρια για περιπολίες θανάτου στα σύνορα και στρατόπεδα συγκέντρωσης πριονίζουν τους µισθούς και τις συντάξεις, κόβουν τις δαπάνες για τα νοσοκοµεία, τις δηµοτικές υπηρεσίες, την πρόνοια.

Το αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνηµα χρειάζεται να δώσει τη µάχη για να σώσουµε τις ζωές των προσφύγων και των µεταναστών από τις ρατσιστικές πολιτικές των κυβερνήσεων και τις δολοφονικές επιθέσεις των νεοναζί. Να απαιτήσουµε τη νοµιµοποίηση των µεταναστών, άσυλο στους πρόσφυγες, ιθαγένεια για όλα τα παιδιά, να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης-κολαστήρια.

Στο δικό µας χέρι είναι να αποµονώσουµε τους νεοναζί και όχι του κρατικού µηχανισµού και της Αστυνοµίας που τους κάνει πλάτες ξανά στις γειτονιές. ∆ιαδηλώνουµε για να κλείσουν τα Γραφεία-ορµητήρια των νεοναζί, να σταµατήσει η χρηµατοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισµό και τους Πάλληδες.

Στις ευρωεκλογές του Μάη η «µαύρη διεθνής του φασισµού» µε κορµό την Χρυσή Αυγή απειλούν να ξεπροβάλουν σαν το σιδερένιο αντίβαρο απέναντι στους αγώνες των εργαζόµενων κατά της Ευρώπης του κεφαλαίου, του ρατσισµού και του πολέµου.

Να φωνάξουµε δυνατά παντού! Κάθε ψήφος στην Χρυσή Αυγή είναι ένα µαχαίρι στα χέρια των ναζί! Παύλος Φύσσας και Σαχζάτ Λουκµάν είναι τα θύµατα των ταγµάτων εφόδου. ΟΙ νεοναζί είναι οι µπράβοι των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, των βιοµηχάνων που θέλουν να διαλύσουν τα συνδικάτα, την ασπίδα αλληλεγγύης και αντίστασης για να σταµατήσουµε τα µνηµόνια της καταστροφής. Γι αυτό επιτέθηκαν στα συνδικάτα στο Πέραµα, στους Αιγύπτιους ψαράδες, στη Χαλυβουργεία στο Βόλο, στην ΠΟΕ-ΟΤΑ.

ΠΑΝΕΥΡΩΠΑÏΚΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΕΛΛΑ∆ΙΚΟΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ!

Σε όλη την Ευρώπη ξεσηκωνόµαστε στις 22 Μάρτη για να στείλουµε το µήνυµα ότι δεν θα αφήσουµε τους νοσταλγούς του Χίτλερ να χύνουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο κατά των µεταναστών, να επιτίθενται σε µετανάστες, Ροµά, γυναίκες, οµοφυλόφιλους, άτοµα µε ειδικές ανάγκες.

Στη Βρετανία τα συνδικάτα µαζί µε την κίνηση «Ενωµένοι Ενάντια στο Φασισµό» µε τη στήριξη κοινοτήτων, τη στήριξη του ΑΚΕΛ που καλεί τους Κύπριους, βάζουν πλώρη να στείλουν ηχηρό µήνυµα από το Λονδίνο. Γλασκώβη, Κάρντιφ, Βαρκελώνη, Μαδρίτη, Βαρσοβία, Βρυξέλλες, Βιέννη, Κοπεγχάγη,Ν.Υόρκη, Μελβούρνη, ο κατάλογος µεγαλώνει διαρκώς.

Ηδη, το ∆ηµοτικό Συµβούλιο της Αθήνας και συνδικάτα όπως η ΑΔΕΔΥ, η ΠΟΕ∆ΗΝ, η ΟΕΝΓΕ, η ΠΟΣΠΕΡΤ, η ΟΛΜΕ, η ΕΙΝΑΠ, η ΕΥΑΘ, ο Σύλλογος Φιλοσοφικής καλούν στις 22 Μάρτη.

Σε κάθε συνδικάτο, ∆ηµοτικό Συµβούλιο, φοιτητικό σύλλογο, σχολείο και πανεπιστήµιο ζητάµε να υπάρχει απόφαση για συµµετοχή και κινητοποίηση στις 22 Μάρτη. Να δηµιουργήσουµε ένα γιγάντιο αντιφασιστικό ποτάµι και να πληµµυρίσουµε την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τα Χανιά, τα δικά µας κάστρα αντίστασης σε µια µέρα που ο Πλανήτης θα αντηχεί: ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ!


 

 

 

 

Read 1914 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ