Monday, 12 October 2015 06:03

Με μεγάλη συμμετοχή κινημάτων από εννέα χώρες καθώς και από όλη την Ελλάδα ολοκληρώθηκε η Διεθνής Συνάντηση κατά του ρατσισμού και του φασισμού Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

Με μεγάλη συμμετοχή κινημάτων από εννέα χώρες καθώς και από όλη την Ελλάδα ολοκληρώθηκε η Διεθνής Συνάντηση κατά του ρατσισμού και του φασισμού στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ του Ρουφ. Πήραν μέρος κινήματα από τη Βρετανία, τη Σκωτία, την Καταλωνία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Αυστρία, τη Δανία, τη Τουρκία, τη Κύπρο ενώ τη στήριξη τους δήλωσαν ακόμη κινήματα από την Αυστραλία, την Πολωνία, την Ολλανδία.

Εκπρόσωποι κινήσεων από όλη την Ελλάδα έφεραν την δύναμη του κινήματος αλληλεγγύης στους πρόσφυγες που ξεδιπλώνεται παντού, από την Μυτιλήνη μέχρι τη Βόρεια Ελλάδα, από την Κρήτη μέχρι τις γειτονιές της Αθήνας. Συνδικαλιστές και δημοτικοί σύμβουλοι μίλησαν για τις πρωτοβουλίες των σωματείων και τη πάλη για να έχουν οι πρόσφυγες ανθρώπινη μεταχείριση. Μαζί με πανεπιστημιακούς, εκπρόσωπους του κινήματος χειραφέτησης της αναπηρίας, εκπρόσωπους κοινοτήτων μεταναστών ένωσαν τις φωνές τους κατά των νέων μέτρων σκλήρυνσης της ρατσιστικής πολιτικής της ΕΕ-φρούριο, με το κλείσιμο των συνόρων, τα hotspot-νέα στρατόπεδα συγκέντρωσης αλλά και τη διατήρηση του δολοφονικού φράχτη στον Έβρο και της Αμυγδαλέζας.

Στις πρωτοβουλίες δράσης της ΚΕΕΡΦΑ το επόμενο διάστημα περιλαμβάνονται:

-Συμμετοχή στη κινητοποίηση καταδίκης των δολοφονιών αγωνιστών του HDP στην Αγκυρα

-Στήριξη της κινητοποίησης του Συντονισμού σωματείων και συλλογικοτήτων για το προσφυγικό/μεταναστευτικό την Πέμπτη 15/10 στις 6.30 στα Προπύλαια και πορεία στα Γραφεία της ΕΕ.

Στη επόμενη περίοδο η ΚΕΕΡΦΑ προχωράει σε:

-Πανελλαδική καμπάνια και κινητοποίηση στα τέλη Γενάρη με σύνθημα να πέσει ο φράχτης στον Έβρο-να να ανοίξουν τα σύνορα- Άσυλο στους πρόσφυγες-νόμιμοι οι μετανάστες

-Πρωτοβουλίες ενάντια στην ίδρυση των hotspot-νέων στρατοπέδων συγκέντρωσης και κατά της ανάπτυξης της FRONTEX στον Πειραιά, τα νησιά του Αιγαίου.

-Διεθνής κινητοποίηση στις 19 Μάρτη 2016 ενάντια στο ρατσισμό και τον φασισμό

-Συνέχιση της καμπάνιας για τη δίκη-καταδίκη των νεοναζί της Χρυσής Αυγής, για να απομονωθούν παντού.

-Καμπάνια για τα δικαιώματα των μεταναστών, για τη νομιμοποίηση, την ιθαγένεια για όλα τα παιδιά χωρίς αποκλεισμούς, για πλήρη δικαιώματα. Για το δυνάμωμα της συμμετοχής των μεταναστών στα συνδικάτα και τους εργατικούς αγώνες

Ακολουθεί τη Απόφαση που εγκρίθηκε από τη Διεθνή Συνάντηση

 

 

ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ, ΑΘΗΝΑ, 10-11 ΟΚΤΩΒΡΗ, ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΡΟΥΦ

1. Ένα πρωτόγνωρο κύμα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες ξεσηκώθηκε σε όλη την Ευρώπη που βροντοφωνάζει «καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες-ανοίξτε τα σύνορα». Η κατακραυγή για τις ζωές προσφύγων και μεταναστών που χάνονται στη Μεσόγειο έχει μετατραπεί σε μαζικό αντιρατσιστικό κίνημα. Ένα κίνημα αλληλεγγύης στους κατατρεγμένους πρόσφυγες και μετανάστες που προσπαθούν να ξεφύγουν από το θάνατο που σπέρνουν στις χώρες τους, οι βόμβες του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας, οι σφαίρες των δικτατόρων και του ISIS καθώς και οι καταστροφές του ΔΝΤ. Σωματεία, δημοτικές κινήσεις και συλλογικότητες έχουν μπει μπροστά για να δυναμώσει αυτό το κίνημα. Επιτροπές αλληλεγγύης συγκροτούνται για την υπεράσπιση των προσφύγων.

Ένα κίνημα που έχει τη δυναμική να απομονώσει τους φασίστες που επιχειρούν να χύσουν ξανά το ρατσιστικό δηλητήριο της ισλαμοφοβίας, αξιοποιώντας τις πολιτικές των κυβερνήσεων, των φραχτών, των στρατοπέδων συγκέντρωσης και της συρρίκνωσης του δικαιώματος στο άσυλο.

2. Οι Σύνοδοι κορυφής της ΕΕ χειροτερεύουν την πολιτική της ρατσιστικής Ευρώπης-φρούριο, των κλειστών συνόρων.

Πρόκειται για μια κλιμάκωση της ρατσιστικής επίθεσης με στρατιωτικοποίηση της φύλαξης των συνόρων από την FRONTEX και την Εuropol, με ανάπτυξη hotspot-νέων στρατοπέδων συγκέντρωσης, διαλογής και μαζικών απελάσεων των προσφύγων/μεταναστών. Οι ποσοστώσεις για την κατανομή των 120.000 προσφύγων είναι η πλέον χρεοκοπημένη πολιτική. Η φύλαξη των συνόρων με κοινές περιπολίες των Ακτοφυλακών Ελλάδας-Τουρκίας θα ανεβάσει την καταμέτρηση νεκρών στο Αιγαίο, που έχει ήδη αυξηθεί κατακόρυφα από το 2012, με το χτίσιμο του φράχτη στο Έβρο.

Η επιχείρηση της ΕΕ να συγκρατήσει τους πρόσφυγες σε μαζικούς φρουρούμενους καταυλισμούς στη Τουρκία είναι ένα σκάνδαλο. Ενισχύει τον Ερντογάν την ώρα που έχει κηρύξει το πόλεμο στους Κούρδους μέσα στη Τουρκία.

Την ίδια ώρα η ΕΕ σκληραίνει την στάση της κατά των μεταναστών. Η καταγραφή των χωρίς χαρτιά θα σημάνει ότι δίνεται ειδικά διαβατήρια διευκολύνοντας τις απελάσεις χωρίς την έγκριση της χώρας από όπου έφυγαν. Σχεδιάζει μαζικές απελάσεις με ειδικές πτήσεις χιλιάδων που δεν έχουν χαρτιά η απορρίφθηκαν οι αιτήσεις για άσυλο και παραμονή. Προωθούν ένα πανευρωπαϊκό «Ξένιο Δία». Τα ψέματα των κυβερνήσεων και η κινδυνολογία για την «απειλή του νέου κύματος μεταναστών» στρώνουν το δρόμο για την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη.

3. Με αυτές τις επιλογές συστρατεύεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και συντηρεί το φράχτη στον Έβρο μαζί με την Αμυγδαλέζα. Δηλώνει ότι δεν θα ανοίξει τα σύνορα στον Έβρο για μια ασφαλή δίοδο. Ανοίγει χώρους φιλοξενίας κάτω από την τεράστια πίεση του κινήματος αλληλεγγύης αλλά διατυμπανίζει ότι όλοι είναι προσωρινοί και θα μπορούν να λειτουργούν με συσσίτια, ρουχισμό, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη μόνο με τη δράση των ΜΚΟ και των εθελοντών. Κονδύλια και προσωπικό δεν παρέχονται στους Δήμους και στις δημόσιες υπηρεσίες ώστε να ανταποκριθούν στις ανάγκες αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης που βαθαίνει.

4. Ο δρόμος για να δυναμώσει το κίνημα αλληλεγγύης περνάει μέσα από το άπλωμα του σε εργασιακούς χώρους, πανεπιστήμια και γειτονιές, συσπειρώνοντας όλο τον κόσμο που σήμερα παλεύει ενάντια στα μνημόνια, τη φτώχεια και την ανεργία.

Διεκδικούμε να ανοίξουν τα σύνορα για να απαλλαγούν οι πρόσφυγες από τους κινδύνους της εισόδου από τρικυμισμένες θάλασσες, ναρκοπέδια, ποτάμια αλλά και από τα κυκλώματα των διακινητών.

Να πέσει ο φράχτης στον Έβρο, να ανοίξουν και να φύγει η FRONTEX. Να μην δημιουργηθούν τα hotspot-νέα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Να κλείσει η Αμυγδαλέζα.

Διεκδικούμε άσυλο για τους πρόσφυγες, στέγη, δουλειά και επιδόματα. Δωρεάν μετακίνηση με δημόσια μέσα μεταφοράς. Νομιμοποίηση των μεταναστών, ιθαγένεια για τα παιδιά χωρίς αποκλεισμούς. Αναγνώριση ίσων πολιτικών, θρησκευτικών, συνδικαλιστικών, κοινωνικών δικαιωμάτων.

5.Το νέο κίνημα έχει σύμμαχο τον κόσμο που παλεύει ενάντια στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Η απονομιμοποίηση των νεοναζί είναι μια μάχη που είναι σε εξέλιξη και χρειάζεται να την οργανώσουμε για να την κερδίσουμε. Δύο χρόνια από το ξεκίνημα της δίωξης, φυλάκισης των ηγετικών στελεχών, φτάσαμε στη διεξαγωγή της δίκης, μόνο κάτω από την πίεση του αντιφασιστικού κινήματος. Κερδίσαμε να υπάρχει πολιτική αγωγή του αντιφασιστικού κινήματος, να γίνει υπόθεση των συνδικάτων και της αριστεράς η καμπάνια για τη δίκη-καταδίκη των νεοναζί, ακόμη και με απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ στις 20 Απρίλη.

Το αντιφασιστικό κίνημα δεν επέτρεψε στη Χρυσή Αυγή να αυξήσει την εκλογική της επιρροή, κερδίζοντας από την προσαρμογή του ΣΥΡΙΖΑ και φορώντας τη μάσκα της «αντιμνημονιακής δύναμης αντιπολίτευσης». Αντίθετα έχασε ψήφους στα αστικά κέντρα. Επιχείρησε να ξαναβγεί, παίζοντας το χαρτί του ρατσισμού προεκλογικά και αύξησε οριακά τη δύναμη της σε ορισμένα νησιά όπου οργάνωσε εξορμήσεις. Στον Πειραιά, αυτή η προσπάθεια γνώρισε ήττα με την ματαίωση της κεντρικής προεκλογικής φιέστας του Μιχαλολιάκου, ενώ στη Πλατεία Βικτώριας «η επιτροπή αγαναχτισμένων» απομονώθηκε αποφασιστικά από το αντιφασιστικό κίνημα.

Συνεχίζουμε τη καμπάνια για να ολοκληρωθεί η δίκη και να καταδικαστούν ως ναζιστική εγκληματική οργάνωση. Διεκδικούμε την μεταφορά και συνέχιση της δίκης στο Εφετείο Αθηνών, ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη δημοσιότητα και πρόσβαση του αντιφασιστικού κινήματος. Απαιτούμε την ηχογράφηση των πρακτικών της δίκης.

Χαιρετίζουμε τον Παναγιώτη και την Μάγδα Φύσσα για τις θαρραλέες καταθέσεις για την εγκληματική ναζιστική συμμορία της ΧΑ και τις ευθύνες της ΕΛΑΣ.

Η καμπάνια αυτή προκαλεί ήδη τεράστια προβλήματα στη ΧΑ, καθώς έχει να κρατήσει συσπειρωμένο το ναζιστικό πυρήνα- χωρίς να μπορεί να βγει στους δρόμους- ενώ θέλει να κρατήσει εκλογική επιφάνεια και «σοβαρό πρόσωπο κανονικού δεξιού κόμματος.»

6. Όλες αυτές οι μάχες χρειάζεται να γίνουν υπόθεση του εργατικού και του φοιτητικού κινήματος και όλης της αριστεράς, του κόσμου των γραμμάτων και των τεχνών του κόσμου, των κοινοτήτων των μεταναστών και των προσφύγων, των κινημάτων αλληλεγγύης, των κινημάτων ενάντια στην καταπίεση, το σεξισμό, την ομοφοβία, των κινημάτων υπεράσπισης της αναπηρίας.

Η ΚΕΕΡΦΑ επιδιώκει την συνεργασία με όλους τους φορείς του μαζικού κινήματος και τις συλλογικότητες για το δυνάμωμα των πρωτοβουλιών του αντιρατσιστικού και αντιφασιστικού κινήματος. Η ΚΕΕΡΦΑ επιδιώκει το διεθνή συντονισμό της δράσης.

Η ΚΕΕΡΦΑ έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη των μαχών του αντιρατσιστικού και του αντιφασιστικού κινήματος με τις επιλογές, τις πρωτοβουλίες και τον διεθνή συντονισμό των κινητοποιήσεων στις 21 Μάρτη, τα τελευταία χρόνια.

Καλούμε σε ανάπτυξη τοπικών επιτροπών της ΚΕΕΡΦΑ σε πόλεις και γειτονιές, σε εργασιακούς χώρους, πανεπιστήμια, σχολεία είναι δύναμη για να πάρει το κίνημα πρωτοβουλίες με σταθερότητα και διάρκεια.

Το επόμενο διάστημα θα προχωρήσουμε:

  • Πανελλαδική καμπάνια και κινητοποίηση στα τέλη Γενάρη με σύνθημα να πέσει ο φράχτης στον Έβρο-να να ανοίξουν τα σύνορα- Άσυλο στους πρόσφυγες-νόμιμοι οι μετανάστες
  • Πρωτοβουλίες ενάντια στην ίδρυση των hotspot-νέων στρατοπέδων συγκέντρωσης και κατά της ανάπτυξης της FRONTEX στον Πειραιά, τα νησιά του Αιγαίου.
  • Διεθνής κινητοποίηση στις 19 Μάρτη 2016 ενάντια στο ρατσισμό και τον φασισμό
  • Συνέχιση της καμπάνιας για τη δίκη-καταδίκη των νεοναζί της Χρυσής Αυγής, για να απομονωθούν παντού.
  • Καμπάνια για τα δικαιώματα των μεταναστών, για τη νομιμοποίηση, την ιθαγένεια για όλα τα παιδιά χωρίς αποκλεισμούς, για πλήρη δικαιώματα. Για το δυνάμωμα της συμμετοχής των μεταναστών στα συνδικάτα και τους εργατικούς αγώνες

Οικονομική εξόρμηση για την στήριξη των πρωτοβουλιών δράσης της ΚΕΕΡΦΑ

Read 18553 times Last modified on Tuesday, 04 September 2018 07:03

Latest from ΚΕΕΡΦΑ