Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017 16:35

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ - ΑΣΥΛΟ ΚΑΙ ΣΤΕΓΗ - ΟΧΙ ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΞΥΛΟ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤ Featured

Written by 
Rate this item
(0 votes)

ΚΕΕΡΦΑ - ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

ΑΣΥΛΟ ΚΑΙ ΣΤΕΓΗ – ΟΧΙ ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΞΥΛΟ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤ

Όλοι/ες την Πέμπτη 27/7 12μες στην πλατεία Κλαυθμώνος

    Πρωτόγνωρο όργιο καταστολής και διώξεις έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση στη Μόρια από τη Δευτέρα 17/7, σαν απάντηση στην καθιστική διαμαρτυρία των προσφύγων στα γραφεία της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Ασύλου. Δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν ξυλοκοπήσει άγρια πολλούς μετανάστες, έχουν ρίξει δακρυγόνα μέχρι και πέτρες και έχουν κάνει δεκάδες συλλήψεις με την απειλή να τους απαγγελθούν βαριές κατηγορίες. Προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα φόβου στο νησί για να σταματήσουν οποιαδήποτε κινητοποίηση.
    Αυτό που διεκδικούν οι πρόσφυγες και στη Μόρια και στα άλλα στρατόπεδα είναι άσυλο και ελευθερία. Κρατούνται άδικα πολλούς μήνες κάτω από άθλιες συνθήκες διαβίωσης, οι αιτήσεις για άσυλο προχωράνε πολύ αργά και όσες εξετάζονται δίνονται με το σταγονόμετρο. Στην πραγματικότητα, το σχέδιο της κυβέρνησης και της ΕΕ για το επόμενο διάστημα είναι οι μαζικές απελάσεις προς την Τουρκία και όπου αλλού. Αυτό φαίνεται καθαρά και από τις δηλώσεις Μουζάλα ότι θα μείνουν μόνο 25.000 πρόσφυγες στην Ελλάδα και από την περικοπή της χρηματοδότησης για τους πρόσφυγες με τη δικαιολογία ότι “η προσφυγική κρίση έχει τελειώσει”. Και όποιος δεν ήταν σίγουρος για την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να ακολουθήσει τη γραμμή της Ευρώπης-φρούριο, τα γεγονότα στη Μόρια δεν αφήνουν περιθώρια αμφιβολίας.

    Ξέρουν πολύ καλά ότι οι πρόσφυγες στα στρατόπεδα δεν είναι φοβισμένοι και κατακερματισμένοι, αλλά συντονισμένοι με μαζικά κινήματα αλληλέγγυων και με εμπειρία οργάνωσης μαζικών κινητοποιήσεων και στη Μόρια και στην Αθήνα και πανελλαδικά, όπως στις κινητοποιήσεις στις 18 Μάρτη. Αυτό το κίνημα είναι που τους έχει ανατρέψει όλα τα σχέδιά τους και στην Ελλάδα και πανευρωπαϊκά για απελάσεις, αποκλεισμούς από εκπαίδευση και άλλες δομές και ακόμα χειρότερες συνθήκες διαβίωσης.
    Συγκεντρωνόμαστε την Πέμπτη 27 Ιούλη στην πλατεία Κλαυθμώνος στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και στο Υπουργείο Εργασίας και απαιτούμε:
- Να σταματήσει τώρα η αστυνομική τρομοκρατία και οι διώξεις στη Μόρια, να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι κρατούμενοι
- Όχι απελάσεις στους πρόσφυγες
- Καμία απόλυση εργαζόμενου στις δομές για τους πρόφυγες
-Να μην στερηθεί κανένας πρόσφυγας και μετανάστης τις υπηρεσίες που έχει ανάγκη.
Δημόσιες υπηρεσίες και δομές στήριξης των προσφύγων με μόνιμο προσωπικό και σταθερές εργασιακές σχέσεις.
- Να δοθεί άσυλο και στέγη, όχι άθλιες συνθήκες διαβίωσης σε κλειστά απομακρυσμένα στρατόπεδα συγκέντρωσης

Read 4647 times Last modified on Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017 17:08

Latest from KΕΕΡΦΑ