Monday, 18 May 2020 16:26

Συνάντηση της ΚΕΕΡΦΑ με τον Δήμο Αθήνας για τις 300 εξώσεις του Ελαιώνα και την στέγαση προσφύγων

Written by
Rate this item
(0 votes)

300 evictionsΚΕΕΡΦΑ-Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή

Συνάντηση της ΚΕΕΡΦΑ με τον Δήμο Αθήνας για τις 300 εξώσεις του Ελαιώνα και την στέγαση προσφύγων


Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση αντιπροσωπείας της ΚΕΕΡΦΑ με την κυρία Μελίνα Δσασκαλάκη, πρόεδρο της ΕΑΤΑ και του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων του Δήμου Αθήνας.
Είχε προηγηθεί συγκέντρωση των προσφύγων του καμπ του Ελαιώνα και κοινοτήτων μεταναστών, στην οποία πήραν μέρος γυναίκες με τα παιδιά τους, που θα βρεθούν στο δρόμος τις 31 Μάη με την έναρξη του προγράμματος εξώσεων από τις δομές και τα σπίτια, όπου τώρα φιλοξενούνται πρόσφυγες. Στο πλευρό τους, βρέθηκαν ο Βασίλης Κουκαλάνι, σκηνοθέτης-ηθοποιός, ο Θανάσης Καμπαγιάννης, μέλος του ΔΣ του ΔΣΑ, ο Ακης Κατσούλας, πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Κοινωνιολόγων, ο Γ. Σηφακάκης, από το συντονιστικό της ΚΕΕΡΦΑ και μέλος του ΠΣΟ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο Τζ.Ασλάμ, από την Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος “η Ενότητα”, ο Μοντέστε, πρόεδρος Κοινότητας Καμερούν και μέλη της δημοτικής κίνησης “Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας”.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ και δημοτικός σύμβουλος

Αθήνας και δύο γυναίκες 300 evictions 2προσφύγισσες από το καμπ του Ελαιώνα και η Μισέλ από τη Κοινότητα Καμερούν.
Η αντιπροσωπεία ζήτησε να μην γίνουν οι εξώσεις και να δοθεί στέγαση σε όλους σε σπίτια από το Δήμο Αθήνας, καταθέτοντας συγκεκριμένη πρόταση αξιοποίησης των κτιρίων του ΕΦΚΑ.
Η κ. Δασκαλάκη ενημέρωσε ότι είναι σε εξέλιξη διαδικασία συζήτησης του Δήμου Αθήνας για τις εξώσεις με τις οργανώσεις και τους φορείς, που εμπλέκονται  στη στέγαση στα προγράμματα Εστία και Ήλιος. Μάλιστα, την ερχόμενη Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί μια τέτοια συνάντηση. Στο αίτημα για την στέγαση, δήλωσε ότι θα το μεταφέρει στο Δήμαχο Κώστα Μπακογιάννη, ενώ όσον αφορά τις εξώσεις δήλωσε ότι  πρέπει να γίνει “άμεση διασύνδεση των προγραμμάτων Εστία και Ήλιος ώστε να μην υπάρχουν κενά στην διαδικασία ένταξης” και ότι το θέμα των εξώσεων είναι θέμα κυβέρνησης.
Το πραγματικό ζήτημα είναι ανοικτό. Στις 31 Μάη, η Κυβέρνηση ετοιμάζει την μαζική εκκένωση καμπ και σπιτιών από πρόσφυγες που έχουν πάρει άσυλο, αδιαφορώντας αν θα βρεθούν στο δρόμο γυναίκες μόνες με παιδιά, που φοιτούν σε σχολεία ή ανάπηροι.
 Πρόκειται για ένα έγκλημα, που στρώνει το δρόμο για μια βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης που καταδικάζει όλους τους άνεργους, φτωχούς και ευάλωτους στην αστεγία και την  πείνα, την ώρα που χαρίζει δισεκατομμύρια για να διασώσει τις Τράπεζες και οι Δήμαρχοι κάνουν έργα βιτρίνας για την

300 evictions 3προσέλκυση τουρισμού.
Καλούμε τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους στις ΜΚΟ και τους Δήμους, τις δημοτικές κινήσεις και το κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες να δώσουμε όλοι μαζί την μάχη για να μην προχωρήσουν οι εξώσεις, για την άμεση στέγαση όλων σε σπίτια στις γειτονιές μας.
Καλούμε τον Δήμο της Αθήνας να βρει τώρα στέγαση για όλους, προχωρώντας στην εξασφάλιση χώρων κατοικίας από τον ΕΦΚΑ, ώστε να μην μείνει κανένας στο δρόμο.

Read 1799 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ