Thursday, 16 July 2020 14:04

Το αντιφασιστικό κίνημα ματαίωσε τη ρατσιστική σύναξη μίσους παρά την αγαστή συνεργασία Χρυσοχοίδη, Μπακογιάννη και φασιστών!

Written by
Rate this item
(0 votes)

victoria 1Το αντιφασιστικό κίνημα ματαίωσε τη ρατσιστική σύναξη μίσους παρά την αγαστή συνεργασία Χρυσοχοίδη, Μπακογιάννη και φασιστών!

Η κυβέρνηση της ΝΔ, ανήμερα της 15ης Ιούλη, με την Αστυνομία και τον Χρυσοχοϊδη μπροστά, αλλά και τη στήριξη του Δημάρχου Αθήνας Κώστα Μπακογιάννη, σκηνοθέτησαν μια κακόγουστη ρατσιστική φιέστα μίσους κατά των προσφύγων στην πλατεία Βικτωρίας για να χαϊδέψουν την ακροδεξιά στην Αθήνα. Στην επέτειο λοιπόν των Ιουλιανών του 1965, όταν εκατοντάδες χιλιάδες ξεχύθηκαν στους δρόμους κατά του Παλατιανού πραξικοπήματος, φωνάζοντας “Μητσοτάκη κάθαρμα” βρεθήκαμε αντιμέτωποι/ες με την συνεργασία φασιστών και ΕΛΑΣ. Η κυβέρνηση ψηφίζει νόμους για την απαγόρευση των διαδηλώσεων γιατί φοβάται την οργή και το κύμα της εργατικής και νεολαιίστικης αντίστασης, που θα προκαλέσουν τα μέτρα τα οποία επιδιώκει να φορτώσει στις πλάτες όλων μας και αναζητά σωσίβιο στο ρατσισμό για να αποπροσανατολίσει και να αποποιηθεί τις δικές της ευθύνες.
Μια χούφτα γνωστών ακροδεξιών της περιοχής, πρωτοστατών των πογκρόμ κατά των προσφύγων στο πλευρό των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής, το 2008-2013, με το παλιό γνωστό προσωπείο των “επιτροπών κατοίκων”, ντύθηκαν την γαλανόλευκη για να υποδεχτούν τον υπόδικο νεοναζί Κασιδιάρη και τον ξενόφοβο βουλευτή της ΝΔ, Μπογδάνο. Ο Μπακογιάννης είχε φιλοξενήσει αυτή την ρατσιστική "αντιπροσωπεία" στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας, όπου επιτέθηκαν κατά των προσφύγων και της αριστεράς με χυδαίο ρατσισμό.
Παρά την αγαστή συνεργασία των φασιστών με την Αστυνομία για να πετύχουν από κοινού τη διάλυση της αντιφασιστικής συγκέντρωσης στη πλατεία Βικτωρίας, απέτυχαν και γελοιοποιήθηκαν. Ωστόσο, δεν παρέλειψαν να επιτεθούν με γκλομπ και ρίψη χημικών στους αντιφασίστες,την ώρα που αποχωρούσαν από τη συγκέντρωση, ενώ οι συλληφθέντες απέκτησαν “αντικείμενα” που η Αστυνομία φρόντισε επιμελώς να τους τα “αποδώσει” για να στήσει κατηγορίες. Αφού απέτυχαν οι παρακρατικοί φίλοι, ώρα να δουλέψει το “υπεύθυνο κράτος” του Χρυσοχοϊδη!
Οι εκπρόσωποι της Αστυνομίας, μάλιστα, κοινοποίησαν στο Πέτρο Κωνσταντίνου, συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ, το τελεσίγραφο από το Γραφείο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρυσοχοίδη για να εκκενώσουν την Πλατεία Βικτωρίας οι αντιφασίστες/στριες ώστε να παρελάσουν οι φασίστες! Αστυνομικοί των ΜΑΤ μαζί με τον επικεφαλής της ΕΛΑΣ βρίσκονταν σε κοινό σώμα με τους φασίστες.
Αυτή η κίνηση επαναφέρει στο προσκήνιο τη συνεργασία φασιστών και ΕΛΑΣ και δεν κρύβεται με τίποτα. Η παρουσία βουλευτή της ΝΔ στο πλευρό του υπόδικου Κασιδιάρη δείχνει ότι ο κατήφορος της κυβέρνησης δεν έχει τέλος.
Δεν ξεχνάμε ότι ο Χρυσοχοϊδης, ως υπουργός ΠροΠο της κυβέρνησης ΓΑΠ είχε συναντήσει στα σκαλοπάτια του αμαρτωλού Αστυνομικού Τμήματος του Αγίου Παντελεήμονα τις “επιτροπές κατοίκων”-προσωπείο της Χρυσής Αυγής, που οργάνωναν τα πογκρόμ και τα μαχαιρώματα των προσφύγων, έκαιγαν χώρους θρησκευτικής λατρείας και έσπαγαν μαγαζιά. Τότε η Αστυνομία νομιμοποίησε την παρουσία τους και έδωσε την κάλυψη στη δράση των φασιστών με συστηματικές επιθέσεις ενάντια στις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις αλλά και στις εκδηλώσεις της αριστεράς και τις προεκλογικές περιοδείες. Τους γνωρίζει καλά και από παλιά ο Υπουργός Προπο, με αυτούς συνομιλεί ξανά και γι’ αυτό είναι επικίνδυνος.
Ο κατήφορος Χρυσοχοϊδη δεν έχει τέλος, όταν βγάζει δικό του πόρισμα για τον θάνατο του διαδηλωτή Βασίλη Μάγγου, ο οποίος έχει υποστεί άγριο ξυλοδαρμό από τα ΜΑΤ στον Βόλο.
Θα μας βρίσκουν μπροστά τους κάθε φορά που κυβέρνηση και Αστυνομία θα στήνουν ρατσιστικές αθλιότητες σε βάρος των προσφύγων και του κινήματος αλληλεγγύης.
Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να υλοποιηθεί η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας για την άμεση στέγαση των προσφύγων που πετάει στο δρόμο ο Μηταράκης, για να αποκτήσουν όλοι χαρτιά και σπίτια και να βρεθούν στην φυλακή οι υπόδικοι νεοναζί της Χρυσής Αυγής.
Η συνεργασία Αστυνομίας φασιστών και η συγκάλυψη των ρατσιστικών επιθέσεων ήταν ο κανόνας της λειτουργίας του κράτους πριν από την δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν και του Παύλου Φύσσα. Ο ρατσισμός της Αστυνομίας έχει ξεσηκώσει διεθνώς την κατακραυγή του κινήματος Black lives matter μετά την δολοφονία του Τζωρτζ Φλόϊντ. Αν νομίζει η κυβέρνηση του Μητσοτάκη ότι θα σωθεί από την κρίση της, παίζοντας τα ίδια παιχνίδια που νομιμοποίησαν τους νεοναζί είναι γελασμένη.
Το αντιφασιστικό και το αντιρατσιστικό κίνημα μαζί με την πλειοψηφία των εργαζομένων και της νεολαίας δεν θα επιτρέψουν να χύνεται ρατσιστικό δηλητήριο στις γειτονιές αλλά αντίθετα θα δυναμώνουν την αλληλεγγύη και τους κοινούς αγώνες.
Απαιτούμε την απελευθέρωση των συλληφθέντων διαδηλωτών και να σταματήσει η δίωξη τους.

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Read 1645 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ