Wednesday, 26 August 2020 17:28

Εκδηλώσεις και συνελεύσεις της ΚΕΕΡΦΑ τον Σεπτέμβρη

Written by
Rate this item
(0 votes)

Κεερφα-Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή
Εκδηλώσεις και συνελεύσεις της ΚΕΕΡΦΑ τον Σεπτέμβρη

Αμπελόκηποι – Γκύζη
10/9, 7.30μμ,
καφέ Μύρτιλλο
Πειραιάς
11/9, 7μμ,
Ανοιχτό θεατράκι,
34ου Συντάγματος Πεζικού
Χαλάνδρι
1/9, 7.30μμ,
πλατεία Χαλανδρίου
Ζωγράφου
12/9, 7μμ,
προαύλιο Εστίες Α’ ΦΕΠΑ
Περιστέρι
15/9, 7μμ,
πλ. Δημαρχείου
Πετράλωνα
15/9, 7μμ,
πλ. Μερκούρη
Νίκαια – Κερατσίνι
15/9, 7μμ,
Πλατεία Αγίου Νικολάου, Μετρό
Παγκράτι
19/9, 7μμ,
πλ. Βαρνάβα
Νέα Ιωνία
19/9, 9μμ,
πλατεία Σημηριώτη
Ιλιον – Πετρούπολη – Άγιοι Ανάργυροι
20/9, 6.30μ.μ,
Κεντρική πλατεία Ιλίου
Πατήσια – Γαλάτσι – Κυψέλη
24/9, 7.30μμ,
πλατεία Κυψέλης

Καταδίκη των νεοναζί με κλιμάκωση  των κινητοποιήσεων την μέρα έκδοσης της απόφασης του δικαστηρίου!
Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, άσυλο και στέγη, χαρτιά στους μετανάστες!
Η κυβέρνηση της ΝΔ κλιμακώνει την ρατσιστική επίθεση, δαιμονοποιεί τους μετανάστες και τους πρόσφυγες για να αποπροσανατολίσει το κόσμο από τις δικές της ευθύνες για την άθλια διαχείριση της πανδημίας που ξεφεύγει πάλι και για την ύφεση στην οικονομία. Έτσι ανοίγει την πόρτα ξανά για την φασιστική απειλή!
Γι αυτό έχει τεράστια σημασία να κλιμακώσουμε τη δράση του αντιφασιστικού και του αντιρατσιστικού κινήματος σε κρίσιμες στιγμές, όπως οι σημερινές, με την ολοκλήρωση της δίκης της Χρυσής Αυγής και με την βάρβαρη επίθεση σε βάρος των προσφύγων από την κυβέρνηση.
Τις πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη ολοκληρώνεται η δίκη των δολοφόνων νεοναζί της Χρυσής Αυγής με το τέλος των αγορεύσεων των συνηγόρων υπεράσπισης και την ανακοίνωση από την έδρα της ημερομηνίας έκδοσης της απόφασης. Η τριχοτόμηση και η υποχώρηση της Χρυσής Αυγής δεν είναι άλλοθι για να πέσει στα μαλακά. Αντίθετα με την κλιμάκωση της κινητοποίησης την μέρα της απόφασης, με απεργία και μαζικό συλλαλητήριο στέλνουμε το μήνυμα ότι δεν θα ανεχθούμε να επανέλθει η ασυλία στη δράση των φασιστών
Τώρα είναι η ώρα της απόφασης του δικαστηρίου το οποίο έχει όλο το αποδεικτικό υλικό από τις καταθέσεις των μαρτύρων για να τους καταδικάσει και να τους στείλει στη φυλακή ΟΛΟΥΣ!
Δεν εφησυχάζουμε! Η εισαγγελική πρόταση που τους απαλλάσσει ήταν μια τεράστια πρόκληση και με την κλιμάκωση της μαζικής κινητοποίησης στέλνουμε το μήνυμα ότι θα μας βρούνε απέναντι σε μια απόφαση-χάδι. Μια τέτοια εξέλιξη θα δώσει το πράσινο φως για να συσπειρωθεί ξανά ο διασπασμένος ιστός των νεοναζί και να βγει ξανά σε επιθέσεις ενισχυμένος με τα εκατομμύρια της κρατικής χρηματοδότησης που είχε παγώσει από τη Βουλή. Είναι μια απειλή για την εργατική τάξη και τη νεολαία και για αυτό καλούμε τα συνδικάτα να προσχωρήσουν  σε απεργία και μαζικό συλλαλητήριο την μέρα της απόφασης.
Κλείνουν επτά χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στις 18 Σεπτέμβρη 2013 όπως και του Σαχζάτ Λουκμάν (στις 19 Γενάρη 2013). Η δίκη ξεκίνησε στις 20 Απρίλη 2015 και από τη πρώτη μέρα το αντιφασιστικό και το εργατικό κίνημα μαζί με την νεολαία έδωσαν δυναμικό παρών.
Η καμπάνια για τη καταδίκη της Χρυσής Αυγής, με το αντιφασιστικό κίνημα  και την ΚΕΕΡΦΑ μπροστά να διεκδικεί από την αρχή και να πετυχαίνει να υπάρχει πολιτική αγωγή στη δίκη, ήταν βασικός μοχλός απομόνωσης και διάλυσης της ναζιστικής συμμορία της Χρυσής Αυγής. Το αντιφασιστικό κίνημα πέταξε την Χρυσή Αυγή έξω από την Βουλή, επέβαλε το κλείσιμο των γραφείων-ορμητηρίων σε όλη την Ελλάδα, απόκρουσε τις απόπειρες να επανακάμψουν οι επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου με την στοχοποίηση των προσφύγων και του κινήματος αλληλεγγύης.  Οργανωνόμαστε λοιπόν με τις εκδηλώσεις-συνελεύσεις του Σεπτέμβρη για ολοκληρώσουμε νικηφόρα αυτήν την μεγάλη προσπάθεια.
Έχουμε ταυτόχρονα να χτίσουμε το κίνημα αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και του μετανάστες απέναντι σε μια βάρβαρη επίθεση της κυβέρνησης. Την ώρα που κλιμακώνεται ο ανταγωνισμός με τον Ερντογάν, προχωρά σε παράνομες επαναπροωθήσεις βαρκών προσφύγων στη θάλασσα,  με μασκοφόρους να σπρώχνουν με τη βία τις βάρκες πίσω και με μηχανισμούς του κράτους να μεταφέρουν πρόσφυγες στην άλλη όχθη του Εβρου από τα καμπ των προσφύγων! Οι Αμυγδαλέζες έχουν γεμίσει ξανά από μετανάστες χωρίς χαρτιά και τα καμπ γεμίζουν με πρόσφυγες που μένουν σε αβοήθητοι σε  σκηνές σε απάνθρωπες συνθήκες και μέσα σε νέα έξαρση της πανδημίας. Στην Πλατεία Βικτώριας η Αστυνομία έκανε πλάτες στους φασίστες για να ξαναβγούν στο δρόμο ενώ ο Μπακογιάννης έκοψε τα παγκάκια για να μην κάθονται σε αυτά μητέρες προσφύγων με τα μωρά τους! Ο Τζαβέντ Ασλάμ, πρόσεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας  διεκδικεί πολιτικό άσυλο μετά από 25 χρόνια παραμονής στην Ελλάδα!
Έχουμε τη δύναμη να τους σταματήσουμε! Να στείλουμε τους νεοναζί στη φυλακή, να πάρουν άσυλο και στέγη οι πρόσφυγες και χαρτιά οι μετανάστες! Οι εκδηλώσει και οι συνελεύσεις της ΚΕΕΡΦΑ το Σεπτέμβρη είναι βήμα για να χτίσουμε όλοι και όλες μαζί την δικιά μας απάντηση. Μαζί με τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, την εκπαίδευση, τους Δήμους και τις επιχειρήσεις που συγκρούονται με τα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης, μπορούμε να τους αναγκάσουμε να υποχωρήσουν!
Ελάτε να οργανώσουμε μαζί αυτές τις μάχες!

Read 1505 times Last modified on Wednesday, 26 August 2020 17:34

Latest from ΚΕΕΡΦΑ