Print this page
Saturday, 12 December 2020 19:03

Oχι Χριστούγεννα στις πλημμυρισμένες και παγωμένες “φάτνες” του Καρα Τεπέ

Written by
Rate this item
(0 votes)

kara tepe 2Oχι Χριστούγεννα στις πλημμυρισμένες και παγωμένες “φάτνες” του Καρα Τεπέ
Οι εικόνες της απόλυτης εξαθλίωσης και απανθρωπιάς ήρθαν στο προσκήνιο με τις πλημμυρισμένες σκηνές των προσφύγων στον καταυλισμό θανάτου που έστησε ο Μηταράκης στο πεδίο βολής του Καρά Τεπέ στη Λέσβο αμέσως μετά την πυρκαγιά στη Μόρια.
Χιλιάδες άνθρωποι βρέθηκαν με νερά και λάσπες στις σκηνές τους μετά την καταρρακτώδη βροχή, ανάμεσα τους εκατοντάδες παιδιά, γυναίκες, ανάπηροι. Δεν μπορούσαν να μετακινηθούν ούτε για να πάνε στις τουαλέτες.
Ο Χρυσοχοίδης και ο Μηταράκης πέτυχαν το στόχο τους να κάνουν την ζωή κόλαση στους πρόσφυγες.
Είναι οι ίδιοι που χέρι-χέρι με τον Ερντογάν τηρούν πιστά της ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας και καθηλώνουν χιλιάδες πρόσφυγες στην απομόνωση των νησιών, εμποδίζοντας την μετακίνηση τους στην ενδοχώρα. Είναι οι ίδιοι που ενορχηστρώνουν βίαιες και παράνομες επαναπροωθήσεις στην θάλασσα και στέλνουν στα δικαστήρια τους αλληλέγγυους που αποκαλύπτουν τα στυγερά εγκλήματα τους. Είναι ένοχοι για την συνέχιση των πνιγμών προσφύγων στο Αιγαίο.
Ετούτη η κυβέρνηση που διαχειρίζεται δολοφονικά την πανδημία δεν διστάζει να εκθέτει σε θανάσιμο κίνδυνο τις ζωές χιλιάδων προσφύγων στοιβάζοντας τους κυριολεκτικά σε φάτνες για ζώα, σε σκηνές λίγα μέτρα από τη θάλασσα, σε περιοχή της Λέσβου γνωστή για τα πλημμυρικά φαινόμενα.
Απαιτούμε να κλείσουν τώρα τα στρατόπεδα της ντροπής και να γίνει  άμεση μετακίνηση των προσφύγων στην ενδοχώρα. Στέγαση τους εδώ και τώρα με την επίταξη των κλειστών ξενοδοχείων και σε σπίτια με προγράμματα στέγασης των Δἠμων.  Να πάρουν άσυλο και χαρτιά.
Μπροστά στις γιορτές των Χριστουγέννων δεν αποδεχόμαστε να ζούνε σε φάτνες βρέφη και παιδιά!
KEEΡΦΑ ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
Φωτογραφίες απο Aegean Boat Repor

Read 2122 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ