Print this page
Friday, 08 January 2021 13:20

Από την Ουάσιγκτον μέχρι την Αθήνα, κλιμακώνουμε την μάχη ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό!

Written by
Rate this item
(1 Vote)

ΚΕΕΡΦΑ-Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή
Από την Ουάσιγκτον μέχρι την Αθήνα, κλιμακώνουμε την μάχη ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό!
Στις 17 Γενάρη , διαδηλώνουμε στα Πετράλωνα στην μνήμη του Σαχζάτ Λουκμάν, Πλ.Μερκούρη, 12μεσ
Στις 20 Μάρτη παγκόσμιος ξεσηκωμός ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό
ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ
Η εισβολή και η κατάληψη, με έφοδο, του Καπιτώλιου, της αμερικανικής Βουλής, από τους οργανωμένους ακροδεξιούς οπαδούς του Τραμπ είναι μια φασιστική πρόκληση που χρειάζεται αποφασιστική απάντηση στις ΗΠΑ και διεθνώς.
Ο Τραμπ συνέδεσε την αποχώρηση του από την προεδρεία των ΗΠΑ με επίδειξη τσαμπουκά του πυρήνα των οπαδών του που δεν κρύβουν την ακροδεξιά τους επιλογή, κουβαλώντας μέσα στο Καπιτώλιο το λάβαρο της Συνομοσπονδίας, το σύμβολο των οπαδών της διατήρησης της δουλείας στον αμερικάνικο Νότο. Θέλει να συνεχίσει να επηρεάζει τις εξελίξεις έχοντας στο πλευρό του ένα τέτοιο ακροδεξιό πυρήνα, που φιλοδοξεί να γίνει δύναμη κρούσης ενάντια στα κινήματα που τον οδήγησαν σε απομόνωση και πτώση.

Είμαστε στο πλευρό του κινήματος στις ΗΠΑ, των αντιφασιστών και των αντιρατσιστών, του Black lives matter, των κινημάτων των εργαζόμενων, των γυναικών και των μειονοτήτων που αντιστάθηκαν αποφασιστικά στον Τραμπ και τη δολοφονική  πολιτική του. Με τον άγριο ρατσισμό, τον χυδαίο σεξισμό, τις ατέλειωτες δολοφονίες μαύρων από αστυνομικούς, τις εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς της πανδημίας με τις μειονότητες να πληρώνουν ακριβό τίμημα, ο Τραμπ άνοιξε το δρόμο στην ακροδεξιά και στις επιθέσεις της, τις οποίες κάλυψε πολλές φορές. Η εισβολή στο Καπιτώλιο δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Η δολοφονία της Χέδερ Χάγιερ στην Σάρλτσβιλ από τους ακροδεξιούς “της λευκής ανωτερότητας” είχε την πλήρη κάλυψη του.
Το κίνημα στις ΗΠΑ έχει τη δύναμη να σαρώσει την ακροδεξιά και τα σχέδια του Τραμπ και μπορεί  να επιβάλει με τους μαζικούς αγώνες ελευθερίες και δικαιώματα των εργαζόμενων, των μαύρων, των γυναικών, των μειονοτήτων που βρέθηκαν στο στόχαστρο του. Ο Μπάϊντεν και το Δημοκρατικό Κόμμα δεν μπορούν να εγγυηθούν μια τέτοια προοπτική. Η θητεία Ομπάμα, του πρώτου μαύρου προέδρου ήταν γεμάτη διαψεύσεις τέτοιων ελπίδων.
Είναι απύθμενη η υποκρισία των ηγετών της ΕΕ με τα παχιά αλλά πολύ όψιμα λόγια  κατά του Τραμπ για την   έλλειψη σεβασμού στην αμερικανική  δημοκρατία. Είναι οι ίδιοι, που ακολούθησαν το παράδειγμά του και έχτισαν τα τείχη της Ευρώπης φρούριο, έκλεισαν τα σύνορα στους κατατρεγμένους των πολέμων και των δικτατοριών, με την FRONTEX να μετατρέπει την Μεσόγειο σε υγρό νεκροταφείο χιλιάδων προσφύγων, με τα στρατόπεδα συγκέντρωσης παντού, με την ισλαμοφοβία και την καταπάτηση των δημοκρατικών ελευθεριών.  
Χρειάζεται θράσος από τον Μητσοτάκη να παριστάνει τον σοκαρισμένο, όταν λίγες μέρες πριν υποδέχονταν τον Πομπέο στη βάση της Σούδας. Μαζί με το Μηταράκη έχουν κάνει τη ζωή κόλαση στους πρόσφυγες, στρώνοντας το έδαφος ξανά στους φασίστες. Κράτησε στον ανασχηματισμό τον Χρυσοχοϊδη, τον υπουργό που διέταξε την επίθεση των ΜΑΤ στη λαοθάλασσα των αντιφασιστών που πανηγύριζε έξω από το Εφετείο για την καταδίκη της ΧΑ. Με τις ρατσιστικές πολιτικές των κλειστών συνόρων, των στρατοπέδων συγκέντρωσης ανοίγουν το δρόμο ξανά στους φασίστες, όπως φάνηκε με την επίθεση κατά ανήλικων προσφυγόπουλων σε δομή.
Η ΚΕΕΡΦΑ στήριξε από την πρώτη στιγμή το κίνημα κατά του Τραμπ, στις ΗΠΑ, οργανώνοντας διαδήλωση στις 20 Γενάρη του 2017, στην πρεσβεία των ΗΠΑ, με μπροστάρηδες πρόσφυγες από τα καμπ.
Θα συνεχίσουμε και μαζί με το διεθνές κίνημα, από τις ΗΠΑ μέχρι την Ευρώπη, ξεσηκωνόμαστε στις 20 Μάρτη ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό. Απέναντι στις ρατσιστικές κραυγές υψώνουμε την φωνή της αλληλεγγύης που το λέει δυνατά και καθαρά: ΧΩΡΑΝΕ ΟΛΟΙ, ανοίξτε τα σύνορα, κλείστε τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, άσυλο, στέγη, χαρτιά για όλους!
Τη δημοκρατία θα την σώσουν από τους φασίστες μαζικά ενωτικά κινήματα σαν κι αυτό που τσάκισε την Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα.
Η πρώτη μας μεγάλη απάντηση έρχεται την Κυριακή 17 Γενάρη, στην αντιφασιστική συγκέντρωση μνήμης για την δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν, του μετανάστη εργάτη από το Πακιστάν, στα Πετράλωνα, από τους χρυσαυγίτες Λιακόπουλο και Στεργιόπουλο.
Έχουμε τη δύναμη να τσακίσουμε τους Τραμπ, το ρατσισμό και το φασισμό παντού!

Read 1435 times Last modified on Friday, 08 January 2021 13:23

Latest from ΚΕΕΡΦΑ