Friday, 15 January 2021 19:43

Κανένα στρατόπεδο συγκέντρωσης στην Ορεστιάδα

Written by
Rate this item
(0 votes)

EvrosΚανένα στρατόπεδο συγκέντρωσης στην Ορεστιάδα
Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είναι καλοδεχούμενοι
Ανοικτά σύνορα, αλληλεγγύη των λαών Ελλάδας Τουρκίας ενάντια σε Μητσοτάκη και Ερντογάν
 Επικίνδυνοι είναι οι ιδεολογικοί συγγενείς του Τραμπ, όχι οι κατατρεγμένοι των πολέμων, της φτώχειας και του ρατσισμού
Μητσοτάκης  και Μηταράκης εκστρατεύουν στην Θράκη για να επιβάλουν την επέκταση ενός γιγάντιου στρατοπέδου συγκέντρωσης προσφύγων, να επεκτείνουν το φράκτη στον Εβρο, την ώρα που ο κόσμος χάνει τα σπίτια του και το βιός του από τις πλημμύρες και αυτοί οι απατεώνες δεν δίνουν ούτε ένα ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα. Χιλιάδες χάθηκαν από το κορονοϊό και η κυβέρνηση για άλλη μια φορά μετατρέπει τους πρόσφυγες σε αποδιοπομπαίους τράγους για τις αποτυχίες της που κοστίζουν ανθρώπινες ζωές.


Η πρόθεση της κυβέρνησης να αναβαθμίσει το λεγόμενο “Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης” στο Φυλάκιο του Έβρου θεωρήθηκε από κάποιους εθνικόφρονες τοπικούς παράγοντες σαν ευκαιρία να πλειοδοτήσουν σε ακροδεξιά ρητορική απέναντι σε μια κυβέρνηση που έχει σπάσει όλα τα κοντέρ του θεσμικού ρατσισμού.  Χρειάζεται να τους κλείσουμε το δρόμο!
Δεν ξεχνάμε και δε συγχωρούμε ότι το Μάρτιο του 2020 η κυβέρνηση ΝΔ εξαπέλυσε ένα ανελέητο κυνήγι προσφύγων (με τουλάχιστον δύο νεκρούς) στα σύνορα του Έβρου, αποκαλώντας τους πρόσφυγες με τον πιο επίσημο τρόπο “εισβολείς”. Μια γλώσσα που λειτούργησε σαν προσκλητήριο για τις ντόπιες και διεθνείς ναζιστικές συμμορίες να συνδράμουν στην “ασπίδα της Ευρώπης”. Μια “φιλοφρόνηση” που ανήκει στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία έκανε πλάτες ακόμα και στην πρωτοφανή στα διεθνή χρονικά κίνηση αναστολής του δικαιώματος ασύλου για ένα μήνα.
Δεν ξεχνάμε τα αίσχη των παράνομων επαναπροωθήσεων από μασκοφόρους, που έγιναν υπόθεση ρουτίνας, τόσο στον Έβρο (συχνά μέσω του “μυστικού” κέντρου κράτησης στον Πόρο) όσο και στα νησιά του Αιγαίου. Την υποκρισία κυβέρνησης και ΕΕ, που το Σεπτέμβρη σε χρόνο ρεκόρ από το “Ποτέ ξανά Μόρια” πέρασαν στο στήσιμο με συνοπτικές διαδικασίες μιας δεύτερης “Μόριας”, της φυλακής προσφύγων στο Καρά Τεπέ.
Δεν θα μας τρελάνουν οι Μουτζούρηδες του Έβρου που βλέπουνε παντού “εθνικούς κινδύνους” για να τη βγουν από τα δεξιά στη δικιά τους κυβέρνηση που καμαρώνει για την πολιτική της “αποτροπής”, των “κλειστών δομών”, του “περιορισμού των ροών”, του “Τείχους Μητσοτάκη” από τσιμέντο και ατσάλι.
Επικίνδυνοι δεν είναι οι κατατρεγμένοι των πολέμων, της φτώχειας και του ρατσισμού. Επικίνδυνοι είναι οι ιδεολογικοί συγγενείς του Τραμπ στην κυβέρνηση και στην τοπική αυτοδιοίκηση που αντί να δώσουν λεφτά για αντιπλημμυρικά έργα για να μην πνίγεται ο κόσμος με την παραμικρή βροχή, “επενδύουν” εκατοντάδες εκατομμύρια σε φράχτες του μίσους και σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Όμως, το αντιρατσιστικό-αντιφασιστικό κίνημα που κατάφερε να κάνει πράξη το σύνθημα “στη φυλακή οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής”, που γκρέμισε τον Τραμπ απ’ το Λευκό Οίκο, που πάλεψε για να πέσει ο φράχτης και που συνεχίζει να παλεύει για μια Ευρώπη-αγκαλιά για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες είναι πιο δυνατό από τους κήρυκες του μίσους όσο ψηλά κι αν βρίσκονται.
Μ’ αυτό το κίνημα θα βαδίσουμε στις 17 Γενάρη στη μνήμη του δολοφονημένου Πακιστανού εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν και ξανά παγκόσμια στις 20 Μάρτη για να απαλλαγούμε από τους “κρυφούς” και τους φανερούς Τραμπ, που δεν είναι τίποτε άλλο από καθρέφτης ενός σάπιου συστήματος.
 Το λέμε δυνατά και καθαρά: Κλείστε τώρα όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων, ανοίξτε τα σύνορα, δώστε άσυλο και χαρτιά για όλους, δώστε στέγη στους πρόσφυγες μέσα στις γειτονιές, , όλα τα προσφυγόπουλα στα σχολειά, άμεσος εμβολιασμός των προσφύγων  και των εργαζομένων στα καμπ. Καταργείστε επιτέλους την ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας.
ΚΕΕΡΦΑ Ξάνθης-Κομοτηνής-Αλεξανδρούπολης

Read 770 times Last modified on Saturday, 16 January 2021 11:18

Latest from ΚΕΕΡΦΑ