Print this page
Thursday, 04 March 2021 15:44

Όχι στις εξώσεις προσφύγων από το ξενοδοχείο Αχίλλειον - Κινητοποίηση αλληλεγγύης την Παρασκευή 5 Μαρτίου στις 5μμ στο ξενοδοχείο Αχίλλειον (Αγ. Κωνσταντίνου 32)

Written by
Rate this item
(0 votes)

ΚΕΕΡΦΑ-Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή
Όχι στις εξώσεις προσφύγων από το ξενοδοχείο Αχίλλειον - Κινητοποίηση αλληλεγγύης την Παρασκευή 5 Μαρτίου στις 5μμ στο ξενοδοχείο Αχίλλειον (Αγ. Κωνσταντίνου 32)

Δέκα οικογένειες με παιδιά απειλούνται με έξωση από το ξενοδοχείο Αχίλλειον στην Αθήνα. Δεν είναι οι μόνοι. Χιλιάδες αναγνωρισμένοι πρόσφυγες στην Ελλάδα πετιούνται έξω από τα ξενοδοχεία και τα σπίτια χωρίς καμία πρόβλεψη για το που θα μείνουν. Οι εικόνες των οικογενειών στην πλατεία Βικτωρίας της προηγούμενες μέρες είναι αποτέλεσμα της ρατσιστικής πολιτικής της κυβέρνησης, που αντιμετωπίζει τους πρόσφυγες που έχουν πάρει άσυλο σαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Οι οικογένειες που μένουν στο ξενοδοχείο Αχίλλειον περιμένουν μάταια για μήνες για να πάρουν τα διαβατήριά τους, όπως και άλλοι αναγνωρισμένοι πρόσφυγες. Προκειμένου να τους αναγκάσουν να φύγουν τους εκβιάζουν, κόβοντας το ρεύμα και το ζεστό νερό. Είναι μία τακτική που ακολουθεί ο ΙΟΜ και σε άλλες περιπτώσεις, όπως συνέβη στο ξενοδοχείο «Στεφανία» στην Χαλκίδα. Στην Αθήνα υπάρχουν άλλα δύο ξενοδοχεία που φιλοξενούν πρόσφυγες και στα οποία προετοιμάζονται εκκενώσεις.

Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση ο δήμαρχος της Αθήνας δεν μπορεί να κάνει το κορόϊδο. Υπάρχει η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για στέγαση των αστέγων στα ξενοδοχεία. Είναι εγκληματικό την στιγμή που υπάρχουν τόσα κλειστά ξενοδοχεία να αφήνονται πρόσφυγες και προσφυγόπουλα στον δρόμο, με την ΕΛΑΣ να τους κόβει πρόστιμα όπως συνέβη πριν από λίγες μέρες στην πλατεία Βικτωρίας ή να οδηγούνται με επιχειρήσεις σκούπα σε φυλακές σαν την Αμυγδαλέζα.

Καλούμε τον δήμο της Αθήνας να αναλάβει τις ευθύνες του και να εξασφαλίσει την στέγαση των προσφύγων. Η θέση των παιδιών είναι στα σχολεία και όχι στον δρόμο. Ας σταματήσουν τα κροκοδείλιά δάκρυα για την τύχη των προσφυγόπουλων στα χέρια κυκλωμάτων και των πλούσιων φίλων τους.

Διεκδικούμε να σταματήσουν οι εξώσεις και να στεγαστούν όλοι οι πρόσφυγες στα ξενοδοχεία.
Όλοι και όλες στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στις 20 Μάρτη στις 3μμ στην Ομόνοια

Read 751 times Last modified on Thursday, 04 March 2021 15:46

Latest from ΚΕΕΡΦΑ