Saturday, 10 April 2021 20:08

Να αποκαλυφθεί η αλήθεια για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ

Written by
Rate this item
(0 votes)

informatione libreΝα αποκαλυφθεί η αλήθεια για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ

H δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ δεν είναι απλά και μόνο ένα «ειδεχθές έγκλημα». Είναι δολοφονία δημοσιογράφου που επιχειρούσε να ξεσκεπάσει τις σχέσεις εναγκαλισμού στελεχών του κρατικού μηχανισμού και της Αστυνομίας με τα ποικίλα κυκλώματα του κεφαλαίου και του επιχειρηματικού κόσμου της μέρας και της νύχτας. Είναι μια απροκάλυπτη επίθεση φίμωσης των δημοσιογράφων και των δημοκρατικών ελευθεριών όλων μας. Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια  μας στην οικογένεια, τους φίλους και τους συναδέλφους του Γιώργου Καραϊβάζ και απαιτούμε να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια για τη δολοφονία του.
Ο δημοσιογράφος του αστυνομικού ρεπορτάζ Γιώργος Καραϊβάζ ήταν  άνθρωπος που όχι μόνο δεν κώφευε στις καταγγελίες του αντιρατσιστικού και του αντιφασιστικού κινήματος αλλά τις πρόβαλλε και δεν δίσταζε να εγκαλεί υπουργούς και αστυνομικές αρχές για πρακτικές συγκάλυψης της αστυνομικής βίας κατά μεταναστών στο δρόμο και εντός των Αστυνομικών τμημάτων και των κέντρων κράτησης. Έδινε φωνή στις καταγγελίες μας, όταν το ελεγχόμενο σύστημα των ΜΜΕ απέκρυπτε ευθύνες και εμπλοκή αστυνομικών: στις απαγωγές των 28 Πακιστανών από τις μυστικές υπηρεσίες, σε πράξεις διαφθοράς διοικητών αστυνομικών τμημάτων με απόσπαση χρημάτων από μετανάστες, ακόμη και σε οργανωμένες επιθέσεις της Χρυσής Αυγής κατά μεταναστών και αγωνιστών της αριστεράς και των κινημάτων.
Η ιστοσελίδα του, τo bloko.gr προχωρούσε στην ανάρτηση ανακοινώσεων της ΚΕΕΡΦΑ με περιεχόμενο την καταγγελία της αστυνομικής βαρβαρότητας κατά των μεταναστών και δεν λογόκρινε ούτε μία ανακοίνωση μας, παρά τις πιέσεις που δέχονταν. Η ΚΕΕΡΦΑ κλήθηκε πολλές φορές να καταθέσει σε έρευνες, ΕΔΕ και αυτεπάγγελτες διώξεις της εισαγγελίας με βάση τέτοιες αναρτήσεις.
Η κυβέρνηση με την χρεοκοπημένη πολιτική της στην διαχείριση της πανδημίας, που κοστίζει χιλιάδες ανθρώπινες ζωές, αναζητεί διέξοδο στην κλιμάκωση της καταστολής του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος  και στον ρατσισμό κατά των φτωχοδιάβολων προσφύγων και μεταναστών. Αυτό είναι το
έδαφος για την υπονόμευση της ελευθερίας έκφρασης του τύπου και την φίμωση των δημοσιογράφων και των φωνών που δεν χωράνε στο κυρίαρχο σύστημα.
Αποτελεί τρανό δείγμα της βαθιάς κρίσης του συστήματος και της ίδιας της κυβέρνησης, η εν ψυχρώ δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, στο φως της μέρας και ενώ η Αστυνομία έχει υπερστελεχωθεί για να καταδιώκει την νεολαία στα πανεπιστήμια και τις γειτονιές και τους μετανάστες σε κάθε γειτονιά.
Τα συνδικάτα στο χώρο των ΜΜΕ χρειάζεται να γίνουν η πραγματική ασπίδα για να μπορούν να ξεσκεπάζονται οι σχέσεις των βιαστών, των κυκλωμάτων διακίνησης, των δολοφονιών, αρπαγών και απαγωγών γυναικών, των ρατσιστικών επιθέσεων, της αστυνομικής βίας, ζητήματα για τα οποία οι έρευνες του Γιώργου Καραϊβάζ ενόχλησαν πολλές φορές. Σε αυτόν τον αγώνα πρέπει να συμβάλλουν όλες οι δυνάμεις της Αριστεράς και του εργατικού κινήματος.

Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ, δημοτικός σύμβουλος με την Ανταρσία στις γειτονιές  της Αθήνας
.

Read 682 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ