Thursday, 06 January 2022 13:15

Φιάσκο η απόβαση Μηταράκη με το πλοίο Πελαγίτης για την εγκατάσταση του νέου στρατοπέδου συγκέντρωσης στο Θόλος

Written by
Rate this item
(0 votes)

kosmos limani theofaneia tholos 2 1024x768Φιάσκο η απόβαση Μηταράκη με το πλοίο Πελαγίτης για την εγκατάσταση του νέου στρατοπέδου συγκέντρωσης στο Θόλος
Μια μεγάλη ήττα στην Χίο έφερε η μαζική η κινητοποίηση ενάντια στην ρατσιστική εκστρατεία Μηταράκη-Μητσοτάκη με στόχο την έναρξη των έργων εγκατάστασης στο Θόλος ενός νέου γιγαντιαίου στρατοπέδου συγκέντρωσης προσφύγων.
Το πλοίο Πελαγίτης έμεινε στο πέλαγος μετά την κινητοποίηση εκατοντάδων Χιωτών, εμποδίζοντας την απόβαση των μηχανημάτων της εταιρίας ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ , πρώτα τα χαράματα στο λιμάνι των Μεστών και αργότερα στο κεντρικό λιμάνι της Χίου.
Το πλοίο σαλπάρισε προς τους επόμενους σταθμούς του, Λέσβο, Λήμνο και Καβάλα με άγνωστο αν η εταιρία εξασφαλίζει “εγγυήσεις” από την κυβέρνηση για αποβίβαση των μηχανημάτων στην επιστροφή.
Είναι προφανές ότι η απομόνωση της κυβέρνησης και του Χιώτη υπουργού Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη οδήγησε σε πλήρη αδυναμία, ακόμη και επέμβασης της Αστυνομίας κατά των διαδηλωτών. Το δημοτικό συμβούλιο Χίου είχε ταχθεί ενάντια στην ανέγερση της “Κλειστής Ελεγχόμενης Δομής” του Μηταράκη όπως και δεκάδες σωματεία και φορείς του νησιού , στεκόμενοι στο πλευρό των κατατρεγμένων προσφύγων και λέγοντας ΟΧΙ στο ρατσισμό της κυβέρνησης. Είναι η πολιτική που κραυγάζει ότι “σταμάτησε τις ροές” την ώρα που τα ναυάγια στο Αιγαίο φέρνουν  τη φρίκη των εγκλημάτων τους με τα πνιγμένα βρέφη και τις μητέρες τους, πάνω από τριάντα τις μέρες των Χριστουγέννων.
Η κυβέρνηση πολιορκημένη από την οργή για την δολοφονική πολιτική της στην πανδημία, τους 21.000 νεκρούς αλλά και τα μέτρα που χέει εξαγγείλει για το άνοιγμα των σχολείων, τα ακριβοπληρωμένα τέστ, δεν μπορούσε (για τηνώρα)  να φέρει  ξανά τα ΜΑΤ στη Χίο. Άλλωστε πριν από δύο χρόνια, όταν επιχείρησαν με τα ΜΑΤ, όπως και στη Λέσβο, να εγκαταστήσουν με την βία τις φυλακές-στρατόπεδα προσφύγων, έσπασαν τα μούτρα τους. Τα ΜΑΤ για να γλιτώσουν την οργή στη Λέσβο μετά από 3 μέρες συγκρούσεων κατέφυγαν σε στρατόπεδο ενώ στη Χίο οι αστυνομικοί που είχαν σταλεί από την Αθήνα μάζευαν τα ρούχα τους από τα δένδρα έξω από τα ξενοδοχεία όπου τους πέταγαν έξω οι διαδηλωτές.
Είναι σκάνδαλο την ώρα που οι εργαζόμενοι διεκδικούν προσλήψεις στα νοσοκομεία για να έχουμε ΜΕΘ και στα σχολεία για να έχουμε μικρότερα τμήματα, την ώρα που κόβονται οι συντάξεις,  να έρχεται η κυβέρνηση και να δίνει δισεκατομμύρια σε εργολάβους για να φτιάξουν στρατόπεδα προσφύγων.
Τα στρατόπεδα του θανάτου είναι η καρδιά της ρατσιστικής πολιτικής μίσους κατά των προσφύγων. Η κυβέρνηση της ΝΔ που εμπλέκεται διαρκώς στα  γεωστρατηγικά παιχνίδια και στους ανταγωνισμούς με την Τουρκία για τις ΑΟΖ και τις εξορύξεις ορυκτών αερίων από τις θάλασσες  χύνει δηλητήριο κατά των προσφύγων εμφανίζοντας τους ως εισβολείς κατευθυνόμενους απο τον Ερντογάν. Είναι απύθμενη η υποκρισία τους όταν την ίδια ώρα με την ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας εγκρίνουν τον εγκλωβισμό στα νησιά και πολλά δισεκατομμύρια στο Ερντογάν για να εξοντώνει τους πρόσφυγες.  
Οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι, να έρθουν χωρίς να πέφτουν πάνω στις δολοφονικές καταδιώξεις της FRONTEX και του Λιμενικού, χωρίς τα pushbacks, χωρίς  να χάνουν τις ζωές τους στα σαπιοκάραβα των διακινητών που επενδύουν στην σκλήρυνση των ρατσιστικών μέτρων φύλαξης των συνόρων από τις κυβερνήσεις και την ΕΕ. Να μπορούν να μετακινούνται στην ενδοχώρα, να πάρουν άσυλο και χαρτιά, να ζήσουν μέσα στις πόλεις και τις γειτονιές, να επιλέξουν αν θα συνεχίσουν το ταξίδι τους. Ανοιχτά σύνορα, άσυλο και στέγη, όχι στρατόπεδα-φυλακές!
Είναι ώρα να ξεφορτωθούμε τα ρατσιστικά βαρίδια από τις πλάτες μας, να διώξουμε με τους αγώνες μας την κυβέρνηση του ρατσισμού και της δολοφονικής διαχείρισης της πανδημίας. Μητσοτάκη φύγε και πάρε μαζί σου τον Μηταράκη τώρα!
ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Read 443 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ