Friday, 06 January 2023 13:39

ΔΗΚΑΙΟΣΥΝΙ και αγώνα διαρκή ενάντια στο ρατσισμό καλού οι Ρομά του Σοφού και η οικογένεια του Νίκου Σαμπάνη

Written by
Rate this item
(1 Vote)

roma sofo ekdilosiΔΗΚΑΙΟΣΥΝΙ και αγώνα διαρκή ενάντια στο ρατσισμό καλού οι Ρομά του Σοφού και η οικογένεια του Νίκου Σαμπάνη


Ο καταυλισμός Ρομά στο Σοφό γιόρτασε στην εκδήλωση αλληλεγγύης που κάλεσαν σήμερα η ΚΕΕΡΦΑ και ο Σύλλογος Ρακοσυλλεκτών Ρομά η Αλληλεγγύη και έκφρασε για άλλη μια φορά την οργή του για την αστυνομική βαρβαρότητα που αφαιρεί ζωές με σφαίρες από τον Νίκο Σαμπάνη μέχρι τον Κώστα Φραγκούλη.
Δεκάδες παιδιά πήραν δώρα και γλυκά και οι οικογένειες τρόφιμα και ρούχα από κινήσεις αλληλεγγύης.
Τα παιδιά στο τέλος έκαναν μιά αυθόρμητη διαδήλωση με αιχμηρά συνθήματα. Οι γονείς τους τόνιζαν ότι ζητάμε δικαιοσύνη αλλά και να αλλάξουν οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης στο καταυλισμό, όπου δεν υπάρχει ρεύμα και νερό, ούτε σύνδεση με την αποχέτευση ενώ ο Δήμος Ασπροπύργος τους έχει εγκαταλείψει εντελώς παρά τα κονδύλια που έχει εισπράξει για λογαριασμό τους κατά καιρούς.
Οι ίδιοι δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν να βρίσκονται στις διαδηλώσεις του κινήματος απαιτώντας να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι αστυνομικοί και όχι να κυκλοφορούν ελεύθεροι.  
Επόμενος μεγάλος σταθμός η 18 Μάρτη στην Ομόνοια 3μμ.
Άμεσος σταθμός η κινητοποίηση για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία του Σαχζάτ  Λουκμάν, Τρίτη 17/1, 6μμ,,πλατεία Μερκούρη, Πετράλωνα.
Ευχαριστούμε για την αναντικατάστατη συμβολή τους στην επιτυχία της εκδήλωσης, τον Δημήτρη Κουρουκλή, την Χρύσα Δουζένη για τον συντονισμό, τον Αλέξη Καλέμη, πρόεδρο των Ρακοσυλλεκτών Ρομά η Αλληλεγγύη όπως και τους παρακάτω:
1)Η οργάνωση Human Aid Collective για την προσφορά των τροφίμων 2) Ομάδα της Be Linda για τις σοκολάτες δωράκια με πλεκτά 3) Οι Σουηδοί γιατροί Jörgen Hallgren,  Lotta Delling,  Anna Hallén-Heidenberg για τα ρούχα και υγειονομικό υλικό 4 ) Οι νεράιδες των φυλακών ανηλίκων Αυλώνα για όλη την εθελοντική τους δράση.  5) Η Ελληνική Τράπεζα Τροφίμων για την αποστολή κρουασάν   και γενικά τροφίμων.
Συνεχίζουμε τους αγώνες το 2023 για να βάλουμε τέλος στο ρατσισμό και τη φτώχεια!
Καλή χρονιά!
Για να ενισχύσετε την καμπάνια αλληλεγγύης της ΚΕΕΡΦΑ στα Ρομά καταθέστε στον λογαριασμό της Εθνικής IBAN GR78 0110 1670 0000 1674 7083 265
Φωτογραφίες  Αλέξανδρος Σταματίου https://www.facebook.com/alestamatiou

Read 225 times Last modified on Friday, 06 January 2023 13:44

Latest from ΚΕΕΡΦΑ