Print this page
Sunday, 07 December 2014 12:37

Ωρα για Γενική Απεργία και καταλήψεις για να σώσουμε τις ζωές των απεργών πείνας, τις ζωές όλων μας! Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

Ώρα για Γενική Απεργία και καταλήψεις για να σώσουμε τις ζωές των απεργών πείνας, τις ζωές όλων μας!

Αμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων διαδηλωτών

 Αντί η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου να λύσει τα αιτήματα των απεργών πείνας, του Νίκου Ρωμανού και των Σύριων προσφύγων στα Σύνταγμα, βάζει σε κίνδυνο τις ζωές τους. Προτίμησε να κάνει μια επίδειξη αστυνομικού τσαμπουκά, τη μέρα της επετείου της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Ο Κικίλιας, έφτασε να στείλει ασφαλίτες ως χρυσαυγίτικο τάγμα εφόδου, για να ανακαταλάβει το κτίριο της ΓΣΕΕ, όταν η ίδια η συνδικαλιστική οργάνωση δήλωσε την άρνηση της σε τέτοιες πρακτικές. Συνέχισαν με βασανισμούς συλληφθέντων, με φύτεμα μολότωφ σε τσάντες διαδηλωτών τους οποίους ξυλοκοπούσαν ΜΑΤατζήδες την ώρα της σύλληψης.

Οι εκατοντάδες προσαγωγές, οι συλλήψεις, ανήμερα της επετείου του Αλέξη Γρηγορόπουλου, είναι μήνυμα επίδειξης πυγμής από μια κυβέρνηση ετοιμόρροπη αλλά έτοιμη να φέρει νέο Μνημόνιο για χάρη της αποπληρωμής του χρέους των Τραπεζιτών. Η χρεοκοπία της αδιέξοδης πολιτικής τους που διαφημίστηκε ως …έξοδος από τη κρίση με άμεση ανάκαμψη και επιστροφή στις αγορές οδηγεί σε νέα μέτρα σκληρότερης λιτότητας.

Μια κυβέρνηση, που έστειλε το Κικίλια να συνάψει συμφωνίες αγοράς πανάκριβων μη επανδρωμένων αεροσκαφών με τους χασάπηδες του Ισραήλ, για να πολεμήσουν τους πρόσφυγες στα σύνορα, όσους δεν πνίγουν τα μέτρα της ΕΕ-φρούριο, η FRONTEX και οι επαναπροωθήσεις του Λιμενικού και των ευρωπαίων ακτοφυλάκων στα Φαρμακονήσια και τις Λαμπεντούζες.

Ο Νίκος Ρωμανός, ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε απεργία δίψας. Και οι Σύριοι πρόσφυγες συνεχίζουν ζητώντας να αναγνωριστούν από τις κυβερνήσεις της Ε.Ε. ως πρόσφυγες πολέμου, να ταξιδεύουν χωρίς εμπόδια, να έχουν ανθρώπινη φιλοξενία και όχι κλείσιμο σε στρατόπεδα συγκέντρωσης κολαστήρια.

Ετούτη η κυβέρνηση κάθε μέρα που παραμένει στο Μαξίμου σημαίνει κίνδυνο για τη ζωή του Νίκου Ρωμανού, των άλλων συμπαραστατών φυλακισμένων απεργών πείνας, των Σύριων προσφύγων στο Σύνταγμα.

Σημαίνει ότι έχουν τη δυνατότητα να μας φέρουν πραξικοπηματικά νέο Μνημόνιο για χάρη της Τρόικας και των Τραπεζιτών σκορπώντας τη φτώχεια σε εκατομμύρια εργαζόμενους, τινάζοντας την ανεργία σε ακόμη πιο ψηλά επίπεδα, διαλύοντας τη δημόσια παιδεία, υγεία και κοινωνική ασφάλιση.

Είναι ώρα να στείλουμε τη συγκυβέρνηση στο σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας, παρέα με τους νεοναζί φίλους τους που τους ετοιμάζουν επιστροφή στη πολιτική σκηνή, με την καθυστέρηση της δίκης των δολοφόνων του Παύλου Φύσσα και την έκπτωση στις κατηγορίες για την εγκληματική οργάνωση, αυτήν πουν έστησαν χρόνια τώρα, με τη κάλυψη κρατικών και κυβερνητικών μηχανισμών, με τη στήριξη εφοπλιστών και Τραπεζιτών.

Ζητάμε τη δικαίωση του Νίκου Ρωμανού, τη δικαίωση του αγώνα των Σύριων προσφύγων. Να δοθεί η εκπαιδευτική άδεια στους κρατούμενους και όχι να κοπεί για όλους. Να ανοίξουν τα σύνορα στους πρόσφυγες των πολέμων, να αποχτήσουν έγγραφα, άδειες και διαβατήρια, χώρους φιλοξενίας.

Δεν περιμένουμε να ολοκληρωθούν τα παζάρια και οι συναλλαγές για τα κουκιά της ψηφοφορίας στη Βουλή για το νέο πρόεδρο της Δημοκρατίας. Δεν αναστέλλουμε τους αγώνες μας για χάρη των εκλογικών σκοπιμοτήτων στη Βουλή.

Η ώρα της αριστεράς είναι τώρα με την κλιμάκωση των αγώνων με Γενική Απεργία και καταλήψεις διαρκείας στα πανεπιστήμια.

Με Δήμους και περιφέρειες, πρώτα από όλα των εκλεγμένων με την αριστερά, που θα εξασφαλίσουν στη πράξη την ανθρώπινη στέγαση και σίτιση των προσφύγων, όπως και όλων των φτωχών, ανέργων και αστέγων.

Να επιβάλουμε τη κλιμάκωση για την ανατροπή με γενικές συνελεύσεις, οδηγώντας τα συνδικάτα να καλέσουν τη Γενική Απεργία άμεσα, χωρίς καμία αναστολή.

Είναι μία Γενική Απεργία για τη ζωή την ώρα που η συγκυβέρνηση παίζει με ανθρώπινες ζωές. Έτσι θα τους διώξουμε και θα ανοίξουμε το δρόμο για να κάνουν κουμάντο οι εργαζόμενοι, για μια κοινωνία όπου οι ανθρώπινες ζωές είναι πάνω από τα κέρδη των καπιταλιστών. Ο δρόμος του Δεκέμβρη του 2008, ήταν αντικαπιταλιστικός και ζητάει τώρα την συνέχεια του!

Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας

Read 4404 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ