Thursday, 17 March 2016 14:20

ΚΕΕΡΦΑ Ν.Ιωνίας: 72 χρόνια μετά δεν ξεχνάμε τους εκτελεσμένους του Μπλόκου της Κάλογρέζας Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

blokoionia.jpg

72 χρόνια μετά δεν ξεχνάμε τους εκτελεσμένους του Μπλόκου της Κάλογρέζας

Τιμάμε τη μνήμη τους συνεχίζοντας τον αντιφασιστικό αγώνα

Σάββατο 19 Μάρτη διαδηλώνουμε μαζικά ενάντια στο ρατσισμό και τους φασίστες σε όλη την Ευρώπη 
Αθήνα, Ομόνοια, 3μμ

Στις 15/3/44, πριν από 72 χρόνια, δυνάμεις της φασιστικής χωροφυλακής και των ταγμάτων ασφαλείας περικυκλώνουν την Καλογρέζα και τις γύρω συνοικίες. Εκείνη την ημέρα θα εκτελεστούν 22 αντιφασίστες εργάτες ως αντίποινα για το μεγάλο αντιστασιακό κίνημα και ειδικά για το απεργιακό κύμα στα ανθρακορυχεία της περιοχής. Δεκάδες άλλοι αγωνιστές θα συλληφθούν, θα βασανιστούν και θα σταλούν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης από τους ναζί και τους ντόπιους συνεργάτες τους.

Από τη μια ήταν οι μικρασιάτες πρόσφυγες που ήρθαν μερικά χρόνια πριν, δούλεψαν στα εργοστάσια και τα ορυχεία της περιοχής και στελέχωσαν το εργατικό κίνημα, χτίζοντας κάστρα της αριστεράς και της αντίστασης όπως η Ν.Ιωνία.
Κι από την άλλη ήταν οι ναζί και οι ντόπιοι συνεργάτες τους που προσπάθησαν να καταστείλουν αυτό το κίνημα μακελεύοντας τις γειτονιές μας, πριν από 72 χρόνια.

Σήμερα 72 χρόνια μετά, εκατοντάδες χιλιάδες αδέρφια μας παίρνουν ξανά το δρόμο της προσφυγιάς, ξεριζωμένοι από τη φτώχεια, τις χούντες και τους πολέμους. Κόσμος με αγώνες και επαναστάσεις στην πλάτη του, βρίσκεται αντιμέτωπος με την Ευρώπη των φραχτών και των κλειστών συνόρων, του ΝΑΤΟ και της Frontex, των στρατοπέδων συγκέντρωσης. Είμαστε μαζί τους διεκδικώντας ανοιχτά σύνορα, να πέσουν οι φράχτες, χαρτιά και πλήρη δικαιώματα για όλους, να σταματήσει ο πόλεμος.

Σήμερα 72 χρόνια μετά οι φασίστες προσπαθούν ξανά να πατήσουν πόδι και να σπείρουν ρατσιστικό δηλητήριο, έχοντας τις πλάτες και τις διευκολύνσεις των κρατικών μηχανισμών, με τελευταία μεγάλη πρόκληση την αποφυλάκιση του Ρουπακιά, δολοφόνου του Π Φύσσα. Είναι αυτοί που εμπνευσμένοι από τους ναζί προγόνους τους ζητάνε στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας - νέα Άουσβιτς - για τους πρόσφυγες.Θα τους τσακίσουμε διεκδικώντας να μπουν βαθιά στη φυλακή, να απομονωθούν σε κάθε γειτονιά, σχολή, σχολείο και χώρο δουλειάς. 

Δεν ξεχνάμε τους εκτελεσμένους συντρόφους μας, με έμπνευση από τον αγώνα και τη θυσία τους συνεχίζουμε τον αγώνα για να τσακίσουμε ρατσισμό και φασίστες.
Τιμούμε με τον καλύτερο τρόπο τη μνήμη τους βγαίνοντας μαζικά στους δρόμους στο αντιρατσιστικό - αντιφασιστικό συλλαλητήριο στις 19 Μάρτη στις 3μμ, στην Ομόνοια.

ΚΕΕΡΦΑ Ν.Ιωνίας

Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή

Read 4416 times Last modified on Tuesday, 04 September 2018 07:06