Wednesday, 08 June 2016 07:42

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες Χολαργού/Παπάγου συμμετέχει στη συγκέντρωση – διαδήλωση την Πέμπτη 9/6/2016 ώρα 17.00 στην πλατεία Δημαρχείου Αθήνας (οδός Αθηνάς) Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)
Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες Χολαργού/Παπάγου συμμετέχει στη συγκέντρωση – διαδήλωση την Πέμπτη 9/6/2016 ώρα 17.00 στην πλατεία Δημαρχείου Αθήνας (οδός Αθηνάς), στην οποία καλούν δημοτικές κινήσεις, σωματεία, αντιρατσιστικές οργανώσεις και άλλες συλλογικότητες συμπαράστασης. Αίτημα της συγκέντρωσης είναι να αποφασισθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, που συνεδριάζει εκείνη την ώρα στην αίθουσα του παλιού Δημαρχείου, η μεταφορά και φιλοξενία των προσφύγων που έχουν εγκλωβισθεί στη χώρα μας από τα κλειστά στρατόπεδα όπου ζουν σε άθλιες συνθήκες, σε άδεια και κατάλληλα για οίκηση κτίρια της Αθήνας καθώς και η εξασφάλιση της πρόσβασής τους σε κοινωνικές υποδομές (βρεφονηπιακοί σταθμοί, νοσοκομεία, κοινωνικές υπηρεσίες, σχολεία κλπ).
Η ανάγκη εξασφάλισης ανθρώπινων συνθηκών ζωής στους πρόσφυγες και το κλείσιμο των χώρων συγκέντρωσης αποτελεί επιτακτική ανάγκη για την αξιοπρεπή διαβίωσή τους, την ένταξη στην κοινωνία και την αποτροπή της εγκληματικότητας, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί και υποχρέωση του Ελληνικού κράτους που με την πολιτική του στο ζήτημα των πολέμων και με την υπογραφή της συμφωνίας Ε.Ε. – Τουρκίας έχει συμβάλει στην προσφυγιά, τον εγκλωβισμό τους στη χώρα και την καταπάτηση των δικαιωμάτων τους.
Παρόμοια προσπάθεια έχει αναλάβει και η Πρωτοβουλία μας, αλλά συναντά την αδιάλλακτη πολύμηνη άρνηση των Δημοτικών Αρχών Παπάγου – Χολαργού να διαθέσουν άδεια κτίρια και κληροδοτήματα του Δήμου για στέγαση μερικών οικογενειών προσφύγων, ακόμα και ασυνόδευτων παιδιών. Αλλοι Δήμοι στην Αττική αντίθετα, ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις αυτές και δίνουν λύσεις (Νίκαια, Ν. Ηράκλειο κλπ).
Είναι συνεπώς ολοφάνερη η τεράστια σημασία μιας θετικής απόφασης του Δήμου Αθήνας, που είναι σε θέση να εξασφαλίσει σε δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες τα παραπάνω, τώρα, ώστε με την έναρξη της σχολικής περιόδου να έχουν όλα τακτοποιηθεί, για την τύχη των ίδιων προσπαθειών και στους άλλους Δήμους.
ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 9/6/2016 ΩΡΑ 17.00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ (ΟΔΟΣ ΑΘΗΝΑΣ).
ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ – ΣΤΕΓΑΣΗ, ΣΙΤΙΣΗ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ.
Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες Χολαργού/Παπάγου
 
Read 1889 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ