Sunday, 16 September 2018 15:42

Εξω οι φασίστες από το Πέραμα και τη Σαλαμίνα

Written by
Rate this item
(0 votes)

Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ Πειραιά)

Εξω οι φασίστες από το Πέραμα και τη Σαλαμίνα

Φασιστική επίθεση δέχτηκε το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου στο Πέραμα,  ο Βαγγέλης Παπαμιχαήλ μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Σαλαμίνας και της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ.
Φασίστες της Χρυσής Αυγής του επιτέθηκαν λίγα λεπτά μετά την αποβίβασή του από το καραβάκι που ερχόταν από τη Σαλαμίνα. Τρία με τέσσερα άτομα τον χτύπησαν στο κεφάλι, τον έριξαν στο έδαφος και στη συνέχεια άρχισαν να τον χτυπούν με κλοτσιές στο κεφάλι και σε όλο του το σώμα. Τον άφησαν αιμόφυρτο και στη συνέχεια μεταφέρθηκε με μώλωπες, μαυρισμένο μάτι και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στο Κρατικό Νίκαιας.
Δεν είναι η πρώτη φορά που οι φασίστες επιτίθονταν στην περιοχή του Περάματος και της Σαλαμίνας, σε μετανάστες και αντιφασίστες. Ο ίδιος ο Βαγγέλης έχει πέσει και άλλη φορά θύμα φασιστικής επίθεσης στην περιοχή της Σαλαμίνας, ενώ  την περασμένη εβδομάδα οι εργαζόμενοι της Cosco κατήγγειλαν επίθεση από Χρυσαυγίτη μέλος του εργοδοτικού σωματείου σε δημοσιογράφο του Έψιλον που έκανε ρεπορτάζ για την απεργία στους.  
Πέντε χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να στηθούν ξανά τάγματα εφόδου στις γειτονιές του Πειραιά. Καλούμε τα συνδικάτα, τα δημοτικά συμβούλια, τους μαθητές, τους γονείς, όλη την αριστερά, να καταδικάσουν τη φασιστική επίθεση και να απομονώσουν τους φασίστες και στη Σαλαμίνα και στο Πέραμα και παντού.
Απαιτούμε να κλείσουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Σαλαμίνα και στον Πειραιά.  Να μπουν στη φυλακή για πάντα οι φασίστες της Χρυσής Αυγής .    
Την ώρα που οι φασίστες χτυπούσαν στο Πέραμα, βρίσκονταν σε εξέλιξη η μαζική αντιφασιστική πορεία και συναυλία στο Σύνταγμα, όπου ένα πολύχρωμο πλήθος που ξεπερνούσε τις τρεις χιλιάδες διαδηλωτές, έστειλε το μήνυμα ότι δε θα περάσει ο φασισμός, απαιτώντας να μπουν στη φυλακή οι δολοφόνοι νεοναζί της Χρυσής Αυγής, να ανοίξουν τα σύνορα, να καταργηθούν οι ρατσιστικές συμφωνίες της ΕΕ, που στρώνουν το δρόμο στο φασισμό.
Την ίδια ώρα, στο Πασσάου, στα σύνορα Γερμανίας-Αυστρίας διαδηλωτές έστελναν ηχηρό μήνυμα κατά της Ευρώπης φρούριο, των κλειστών συνόρων και κατά των φασιστών.
Καλούμε στη Διεθνή Συνάντηση και  Πανελλαδική Συνέλευση κατά του ρατσισμού και του φασισμού, το Σάββατο 13 Οκτώβρη, στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ του Ρουφ, για να συντονίσουμε τη δράση μας κατά του ρατσισμού και του φασισμού σε κάθε γειτονιά.
Καλούμε  σε συμμετοχή στην αντιφασιστική κινητοποίηση στο Κερατσίνι, την Τρίτη 18 Σεπτέμβρη στις 5.30μμ, στο μνημείο του Παύλου Φύσσα, στην επέτειο της στυγερής δολοφονίας του από το χρυσαυγίτικο τάγμα εφόδου.

Read 2508 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ