Monday, 10 April 2023 13:14

Να μην αφήσουμε τον Boρίδη και τη ΝΔ να ανοίξουν το δρόμο στους Κασιδιάρηδες

Written by
Rate this item
(0 votes)

efeteio0710 710x401Να μην αφήσουμε τον Boρίδη και τη ΝΔ να ανοίξουν το δρόμο στους Κασιδιάρηδες

Ο κατήφορος της ΝΔ δεν έχει τέλος. Με τις μεθοδεύσεις Βορίδη, όχι μόνο δε μπαίνει φρένο στο «κόμμα Κασιδιάρη» αλλά φτάνει η ΝΔ να ανοίγει τον δρόμο στα ορφανά της Χρυσής Αυγής, τους κάθε είδους Κασιδιάρηδες. Έτσι κι αλλιώς, η τροπολογία που έφερε στη Βουλή τον Φεβρουάριο ήταν ένα νομοθετικό ανοσιούργημα, που έβαζε στο ίδιο ζύγι τους φασίστες και τη ριζοσπαστική αντικαπιταλιστική αριστερά, αναθέτοντας στο Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου να κρίνει επί της ουσίας αν ένα κόμμα υπηρετεί την "ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος".

Tότε, υπενθυμίζουμε, είχαμε  αντιπροτείνει να υιοθετηθεί η παρακάτω τροπολογία: «Εκλογικός συνδυασμός στον οποίο μετέχει υποψήφιος, που έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση για κακουργηματικές πράξεις με ναζιστικό ή ρατσιστικό κίνητρο, θα αποκλείεται από τις εκλογές».
Ο Βορίδης φέρνει τροπολογία δήθεν για τον αποτελεσματικό αποκλεισμό των καταδικασμένων ναζί στις εκλογές με την αστεία ρύθμιση ότι το δικαστικό σώμα που θα κρίνει την απαγόρευση ή το επιτρεπτό της συμμετοχής στις εκλογές να αποτελείται από 10 και όχι από 5 αρεοπαγίτες, συναδέλφους εν ενεργεία του πρώην εισαγγελέα που θα είναι ο «κρινόμενος».

  


Η εμφάνιση στο πολιτικό προσκήνιο ενός αχυράνθρωπου του Κασιδιάρη προκάλεσε οργή. Ο συγκεκριμένος ήταν ένας λάτρης του «κράτους των εισαγγελέων», ένας πρώην αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Πήρε την σκυτάλη μιας ολόκληρης παράδοσης στο συγκεκριμένο σώμα σχέσεων με την άκρα δεξιά, του διαβόητου δικαστικού λειτουργού  Κωνσταντίνου Κόλλια, ο οποίος είχε φροντίσει να διασωθούν  δοσίλογοι και συνεργάτες των ναζί της κατοχής και αργότερα οι δολοφόνοι του Γρηγόρη Λαμπράκη, για να ανταμειφθεί με είσοδο στην πολιτική αρένα ως πρώτος πρωθυπουργός της χούντας!
Τώρα και ο πρόεδρος του Α1 Τμήματος ανακαλύπτει την ανεπάρκεια της τροπολογίας Βορίδη, οδηγώντας σε φιάσκο όλη τη μεθόδευση της ΝΔ για την αντιμετώπιση του κόμματος Κασιδιάρη. Όμως, δεν περιμέναμε, ιδιαίτερα από τον Βορίδη, έναν πρώην αρχηγό φασιστικού κόμματος με τον Λεπέν εμπνευστή, με συμμετοχή σε επίθεση στη Νομική κατά αριστερών φοιτητών με τσεκούρι να διαλύσει τους ακροδεξιούς συγκατοίκους της δεξιάς πολυκατοικίας.
Η δε εικόνα του δικαστικού σώματος και του αχυρανθρώπου στις γραμμές του, ο οποίος προσφέρθηκε να εκπροσωπήσει τον Κασιδιάρη, μας υπενθύμισε ότι από τον κρατικό μηχανισμό  στηρίζονταν η διαχρονική ασυλία των φασιστών και η συγκάλυψη της δράσης τους. Δεν ήταν μόνο η  Αστυνομία και οι κυβερνήσεις της ΝΔ αλλά και το δικαστικό σώμα.
Η φασιστική απειλή δέχτηκε καίριο πλήγμα μόνο από το μαζικό αντιφασιστικό κίνημα, τα συνδικάτα και τη νεολαία που διαλύσαν και έστειλαν την Χρυσή Αυγή στη φυλακή, μετά την έκρηξη οργής που ακολούθησε τις  δολοφονίες του Σαχζάτ Λουκμάν και του Παύλου Φύσσα, αφού την απομόνωσαν στις γειτονιές με μάχες, υπερασπίζοντάς τους μετανάστες από τις ρατσιστικές επιθέσεις.
Τώρα, η κυβέρνηση της  ΝΔ δε διστάζει να παίζει την ατζέντα που θρέφει την ακροδεξιά και τους φασίστες, τον πιο βάρβαρο ρατσισμό, τις πολιτικές νόμου νόμου και τάξης. Προσπαθεί να ξεφύγει από την απομόνωση που την έστειλε η  θυελλώδης έκρηξη οργής των εργαζόμενων και της νεολαίας, όταν πλημμύρισαν τους δρόμους στη μεγάλη Γενική Απεργία στις 8 Μάρτη. Ετοιμάζεται να υποδεχτεί την Μελόνι, την φασίστρια πρωθυπουργό της Ιταλίας, σπαταλά εκατομμύρια για φράχτες πνίγοντας μαζί της πρόσφυγες στα σύνορα. Στήνει τρομολαγνικές ρατσιστικές επιχειρήσεις σκούπα της Αστυνομίας και στέλνει τα ΜΑΤ να καταδιώκουν φοιτητές με όπλα.
Αυτή η κυβέρνηση με τις πολιτικές της φτώχειας, του ρατσισμού, του σεξισμού και της καταστολής είναι ο μεγαλύτερος τροφοδότης των φασιστών. Χρειάζεται να την κάνουμε παρελθόν.
Κατά τα άλλα, για τη Βουλή υπάρχει η αντιπρόταση της ΚΕΕΡΦΑ, όπως τη διατύπωσαν οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής των Αιγύπτιων αλιεργατών, των οποίων η υπόθεση εξετάζεται σε δεύτερο βαθμό, στο Εφετείο, στις 26 Απρίλη.
Η μόνη δύναμη που μπορεί να τσακίσει τους φασίστες είναι το αντιφασιστικό κίνημα και το κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες στηριγμένο στη δύναμη ενός ισχυρού εργατικού και φοιτητικού κινήματος.
ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Read 3131 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ