Wednesday, 10 April 2024 17:32

Στη Χίο πνίγονται παιδιά, στην ΕΕ οι δολοφόνοι της Πύλου επέβαλαν το νέο ρατσιστικό Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου

Written by
Rate this item
(0 votes)
pylos poreia 16032024Στη Χίο πνίγονται παιδιά, στην ΕΕ οι δολοφόνοι της Πύλου επέβαλαν το νέο ρατσιστικό Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου
 
Τη μέρα του νέου τραγικού ναυαγίου στα ανοιχτά της Χίου με άλλους τρία πνιγμένα προσφυγόπουλα, η ΕΕ τρέχει να πολλαπλασιάσει τα εμπόδια θανάτου σαν κι αυτά που οδήγησαν πέρυσι στο έγκλημα της Πύλου και τη δολοφονία πάνω από 600 προσφύγων με ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης, του Λιμενικού και της FRONTEX.
 
Η υπερψήφιση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο του πιο αντιδραστικού και ρατσιστικού Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου της ΕΕ έρχεται να θεσμοποιήσει τις άθλιες δολοφονικές πρακτικές της FRONTEX, τις βάρβαρες πρακτικές των συνοριοφυλάκων και των Ακτοφυλακών των μεσογειακών χωρών, τις πολιτικές των επαναπροωθήσεων, των φραχτών και των στρατοπέδων συγκέντρωσης, τις πολιτικές συνεργασίας με την Τουρκία, τη Λιβύη, την Τυνησία, που μετέτρεψαν τη Μεσόγειο σε υγρό νεκροταφείο για πάνω από 20.000 πρόσφυγες από το 2015 μέχρι σήμερα.
Η κυβέρνηση της ΝΔ, που πρωτοστάτησε στην εγκληματική πολιτική αποτροπής των προσφύγων, δηλαδή των κατατρεγμένων των δικτατοριών, των πολέμων, της πείνας και της κλιματικής κρίσης, υπερηφανεύεται για τη συμβολή της σε αυτό το έκτρωμα.
 
Όπως και όλες οι κυβερνήσεις της ΕΕ, η κυβέρνηση της ΝΔ έχει μετατρέψει τον ρατσισμό και την ισλαμοφοβία σε στρατηγική επιλογή της ώστε να αποπροσανατολίσει τον κόσμο που εξοργίζεται και ξεσηκώνεται ενάντια στο αχαλίνωτο κυνηγητό του κέρδους των εταιριών που καταστρέφει τις ζωές και τον περιβάλλον εκατομμυρίων, ενάντια στους πολέμους που φορτώνουν τα βάρη των εξοπλισμών στις πλάτες των φτωχών. Είναι η άλλη όψη του Συμφώνου Σταθερότητας που πετσοκόβει μισθούς και κοινωνικές δαπάνες για την παιδεία και την Υγεία, την ώρα που σπαταλά δισεκατομμύρια για εξοπλισμούς και φράχτες.
 
Αυτό το Σύμφωνο είναι μια δηλητηριώδης σαΐτα που χτυπά την καρδιά του δικαιώματος στο άσυλο και ταυτόχρονα ανοίγει τον δρόμο για μαζικές απελάσεις μεταναστών, ακόμη και σε χώρες εκτός ΕΕ, βαφτίζοντας τες ασφαλείς τρίτες χώρες, όπως είναι η Λιβύη και η Αίγυπτος ακόμη και η Ρουάντα.
 
Αυτές οι πολιτικές στρώνουν τον δρόμο στην ακροδεξιά και τους φασίστες- σαν και εκείνα τα στελέχη της AfD που συνεδρίασαν στο Πότσδαμ στη Γερμανία μαζί με Αυστριακούς ναζί και βιομηχάνους, όπου συζήτησαν τρόπους μαζικών απελάσεων εκατομμυρίων μεταναστών που δεν χωρούσαν στα πρότυπα των «αξιών του δυτικού χριστιανικού πολιτισμού».
 
Να καταργηθεί το ρατσιστικό Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου της ΕΕ.
 
Οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι. Οι ζωές των προσφύγων μετράνε. Καμιά ζωή δεν είναι λαθραία.
 
Αγωνιζόμαστε για μπει τέλος στις δολοφονικές πολιτικές της ρατσιστικής ΕΕ φρούριο που πνίγει τους πρόσφυγες.
 
Αγωνιζόμαστε για ανοιχτά σύνορα, για να πέσουν οι φράχτες, να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, για άσυλο και χαρτιά σε πρόσφυγες και μετανάστες. Για να πάνε στη φυλακή οι δολοφόνοι των 600 προσφύγων του ναυαγίου της Πύλου, ένα έγκλημα στα χέρια, της ελληνικής κυβέρνησης, του Λιμενικού Σώματος και της FRONTEX.
 
Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην Γενική απεργία στις 17 Απρίλη και στη συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 10.30πμ.
 
Καλούμε σε κλιμάκωση της δράσης του κινήματος αλληλεγγύης στους πρόσφυγες στον ένα χρόνο από το ναυάγιο της Πύλου, σε όλη την Ευρώπη στις 14 Ιούνη 2024, για δικαιοσύνη στα θύματα του ναυαγίου της Πύλου, για να αφήσουμε την κυβέρνηση των δολοφόνων να φορτώσει τις ευθύνες της μαζικής δολοφονίας της Πύλου στους εννέα πρόσφυγες επιζώντες που δικάζονται στις 21 Μάη στη Καλαμάτα.
 
ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
Read 822 times Last modified on Wednesday, 10 April 2024 17:35

Latest from ΚΕΕΡΦΑ