Friday, 03 February 2023 15:21

ΣΧΕΔΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 18 ΜΑΡΤΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ

Written by
Rate this item
(0 votes)

 poster 18marti 2023Στις 18 Μάρτη 2023, κινήματα και συνδικάτα από την Ευρώπη και όλο τον Πλανήτη καλούν σε κινητοποιήσεις ενάντια στο ρατσισμό και την ανερχόμενη φασιστική απειλή. Είμαστε μαζί τους!

Οι πρόσφυγες και οι προσφύγισσες με τα παιδιά τους, θύματα των πολέμων, των δικτατοριών, της πείνας και της κλιματικής κρίσης στις χώρες τους βρίσκονται μπροστά σε ένα εχθρικό περιβάλλον όσον αφορά το δικαίωμα να ξεφύγουν από το θάνατο, να αποκτήσουν άσυλο, αξιοπρεπή στέγη, εργασία, υγεία και παιδεία για τα παιδιά τους.

 Είμαστε αντίθετοι με τις κυβερνήσεις της ΕΕ που έχουν προωθήσει πολιτικές αποτροπής των κατατρεγμένων, με καταδιώξεις και επαναπροωθήσεις στα σύνορα από την FRONTEX, με στρατόπεδα συγκέντρωσης- φυλακές και γκέτο έξω από τις πόλεις. Χιλιάδες πνίγηκαν στην Μεσόγειο και το Αιγαίο εξ αιτίας της πολιτικής της Ευρώπης-φρούριο.

 Καταδικάζουμε την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ που έφτασε να προχωρήσει στον μαζικό εκτοπισμό προσφύγων σε στρατόπεδα-γκέτο έξω από τις πόλεις, τόσο με την εκκένωση της δομής του Ελαιώνα όσο και με την κατάργηση του προγράμματος ΕΣΤΙΑ από την 1/1/2022, της φιλοξενίας μέσα στις πόλεις σε κατοικίες. Με αυτές τις πολιτικές διακόπτει την πορεία ένταξης στην κοινωνία 10.000 φιλοξενούμενων προσφύγων, διακόπτει βίαια την συνέχιση της φοίτησης στα σχολεία των παιδιών τους, την πρόσβαση ευάλωτων ομάδων, ανάπηρων, ασθενών, στην δημόσια υγεία και περίθαλψη.

 Την ώρα που χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για έλλειψη εργατικών χεριών στο τουρισμό και την αγροτική παραγωγή κρατούν στην Αμυγδαλέζα και τα άλλα στρατόπεδα χιλιάδες μετανάστες εργάτες χωρίς χαρτιά.

Αυτές οι πολιτικές στρώνουν το δρόμο για την επάνοδο των φασιστών με επιθέσεις στις γειτονιές και τα σχολεία αλλά και να επιδιώξουν νέα νομιμοποίηση των καταδικασμένων της Χρυσής Αυγής με παρουσία ξανά στις επερχόμενες εκλογές. Είναι απαράδεκτη η στάση της ΕΛΑΣ και Δημάρχων που παρέχουν διευκολύνσεις και άδειες για την πραγματοποίηση φασιστοσυνάξεων. Είναι απαράδεκτη η νομιμοποίηση των φασιστών της κυβέρνησης Μελόνι με την συνυπογραφή συμφωνίας ενάντια στην διάσωση προσφύγων που κινδυνεύουν στην Μεσόγειο και αποβίβασης τους στα λιμάνια, όπως απαίτησαν οι υπουργοί της που δε κρύβουν ότι είναι ανοιχτοί νοσταλγοί του Μουσολίνι.

 Στηρίζουμε την καμπάνια για την καταδίκη σε δεύτερο βαθμό των ναζιστών της Χρυσής Αυγής, των δολοφόνων του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, των εγκληματιών που επιτέθηκαν δολοφονικά ενάντια στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, τους Αιγύπτιους αλιεργάτες, τους αγωνιστές των κινημάτων. Η θέση των φασιστών είναι μόνο στη φυλακή.

 Διεκδικούμε άσυλο και στέγη για τους πρόσφυγες μέσα στις πόλεις και όχι σε στρατόπεδα-γκέτο, νομιμοποίηση των μεταναστών, να κλείσουν οι Αμυγδαλέζες. Στοπ στις καταδιώξεις στα σύνορα, οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι. Όλα τα παιδιά των προσφύγων στα σχολεία, πρόσβαση στην δημόσια υγεία με ΑΜΚΑ για όλους. Να καταργηθούν οι ρατσιστικές συμφωνίες ΕΕ-Τουρκίας και Λιβύης, η συμφωνία με την ιταλική κυβέρνηση της Μελόνι. Έξω οι φασίστες από τις γειτονιές και τα σχολεία, καταδίκη των νεοναζί της Χρυσής Αυγής, στη φυλακή ξανά, καμιά νομιμοποίηση της Μελόνι.

 Το ΕΚΑ, η ΑΔΕΔΥ και πολλά σωματεία έχουν στηρίξει το αντιφασιστικό κίνημα μαζικοποιώντας τα συλλαλητήρια με απεργιακές κινητοποιήσεις και θα συνεχίσουν και το επόμενο διάστημα.

 Καλούμε σε συμμετοχή και στήριξη των συλλαλητηρίων ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό, το Σάββατο 18 Μάρτη, στην Ομόνοια 3μμ και σε άλλες πόλεις.

Read 4545 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ