Thursday, 07 September 2017 12:08

Ηχητικό ντοκουμέντο:Μαζική απεργία πείνας κρατουμένων προσφύγων και μεταναστών στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Κορίνθου Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΟΣ Η ΕΝΟΤΗΤΑ

Μαζική απεργία πείνας κρατουμένων προσφύγων και μεταναστών στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Κορίνθου

Από την Τετάρτη 6 Σεπτέμβρη το βράδυ, πάνω από οκτακόσιοι κρατούμενοι πρόσφυγες και μετανάστες προχώρησαν σε αποχή από το φαγητό.

Διαμαρτύρονται για τις απάνθρωπες συνθήκες κράτησης τους. Κάποιοι βρίσκονται εκεί πάνω από δεκαπέντε μήνες η και δεκαέξι μήνες χωρίς καμία ενημέρωση για το μέλλον τους.

Καταγγέλλουν ότι υπάρχουν άνθρωποι ασθενείς ( με διαρκή “φαγούρα” όπως αναφέρουν) χωρίς πρόσβαση σε ιατρική φροντίδα. Το φαγητό είναι πανάθλιο, ακόμη και το νερό δεν πίνεται πολλές φορές. Υπάρχουν παντού ζωύφια.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είχε υποσχεθεί να κλείσει τα Νταχάου της Αμυγδαλέζας και της Κορίνθου. Αντίθετα, γέμισε όλη τη χώρα με στρατόπεδα-γκέτο κάτω από τον έλεγχο του στρατού και της Αστυνομίας. Στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Κορίνθου ξαναζωντανεύει η πιο άγρια μορφή ρατσιστικής μεταχείρισης προσφύγων και μεταναστών στο βωμό της πολιτικής των κλειστών συνόρων της ΕΕ-φρούριο.

Οι κρατούμενοι δεν είναι όλοι νεοαφιχθέντες αλλά υπάρχουν ακόμη και μετανάστες με αρκετά χρόνια οι οποίοι έχουν συλληφθεί σε ελέγχους δρόμου-επιχειρήσεις σκούπα της ΕΛΑΣ.

Απαιτούμε να κλείσουν τώρα όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης-κέντρα κράτησης και να δοθούν χαρτιά και άσυλο για όλους.

Η απάντηση μας θα δοθεί στις 16 Σεπτέμβρη στο μεγάλο αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στις 6μμ.

ΥΓ. Αναρτούμε ηχητικό ντοκουμέντο με τις καταγγελίες μέσα από το στρατόπεδο συγκέντρωσης

http://www.efsyn.gr/arthro/keerfa-maziki-apohi-fagitoy-sto-kentro-kratisis-korinthoy

Read 3038 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ

Media

{m4a}2221{/m4a}