Wednesday, 06 September 2023 11:18

΄Έγκλημα του Λιμενικού το ναυάγιο στη Πύλο ενώ επιχειρούσε ρυμούλκηση για αποτροπή.

Written by
Rate this item
(0 votes)

Κεερφα-Keerfa-Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή
Μαζική δολοφονία της ΝΔ ο πνιγμός 650 προσφύγων στα κλειστά σύνορα της ΕΕ-φρούριο.
Να παλέψουμε για ανοιχτά σύνορα, να πέσει ο φράχτης, άσυλο για τους πρόσφυγες.

Χιλιάδες διαδήλωσαν στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις φέροντας στους δρόμους την οργή για το φρικιαστικό έγκλημα της Πύλου, το ναυάγιο καραβιού με 750 πρόσφυγες ανάμεσα τους πάνω από 100 παιδιά. Η οργή φουντώνει μετά τις αποκαλύψεις των επιζώντων για τις συνθήκες που προκάλεσαν την βύθιση του.
Έχουμε 78 σωρούς προσφύγων να βρίσκονται στο νεκροτομείο του Σχιστού και 104 διασωθέντες να έχουν συλληφθεί και παραπεμφθεί στη Μαλακάσα για ταυτοποίηση.
Αλλά πάνω απ’ όλα έχουμε εκατοντάδες αγνοούμενους που ανεβάζουν το αριθμό των αδικοχαμένων από πνιγμό στους 650.
Πρόκειται για το μεγαλύτερο ρατσιστικό έγκλημα της πολιτικής των κλειστών συνόρων της ΕΕ-φρούριο μετά τα ναυάγια στη Λαμπεντούζα το 2013. Το Λιμενικό με την πολιτική κατεύθυνση των αποτροπών και των επαναπροωθήσεων που επέβαλε η κυβέρνηση της ΝΔ έχει την ευθύνη για το βούλιαγμα του καραβιού. Όχι μόνο δεν έκαναν διάσωση, δεν πήγαν με σωσίβια αλλά πήγαν με σχοινιά για να το ρυμουλκήσουν έξω από την περιοχή ευθύνης διάσωσης της Ελλάδας σπρώχνοντας να πάει είτε στη Μάλτα είτε στην Ιταλία. Οι μαρτυρίες των επιζώντων καταρρίπτουν τα επαίσχυντα ψέματα των υπεύθυνων του Λιμενικού που ισχυρίστηκαν ότι δεν ήθελαν οι ίδιοι οι πρόσφυγες να διασωθούν και ότι δεν ρυμούλκησαν το καράβι.

Ένοχη για αυτό το έγκλημα είναι οι δολοφόνοι της ΝΔ, ο Μητσοτάκης και οι υπουργοί του υιοθετώντας την ρατσιστική πολιτική των κλειστών συνόρων, του φράχτη στον ΄Εβρο και της επέκτασης του έκλεισαν το μόνο ασφαλές χερσαίο πέρασμα για προσφυγες και μετανάστες στην Ευρώπη. Αυτές οι πολιτικές έσπρωξαν τους πρόσφυγες στα χέρια των κυκλωμάτων διακινητών στα οποία πολλές φορές η διαπλοκή με αστυνομικούς, συνοριοφύλακες και Λιμενικούς γίνεται και μια τεράστια επιχείρηση για πλουτισμό βάζοντας σε μεγαλύτερο ρίσκο ανθρώπινες ζωές. Ενοχή είναι η πολιτική των κυβερνήσεων της ΕΕ που έφτασαν να υιοθετούν τις προτάσεις της Μελόνι, της φασίστριας πρωθυπουργού της Ιταλίας, με τις οποίες οι φράχτες υψώνονται παντού, τα λιμάνια είναι αποκλεισμένα για διασώσεις προσφύγων.
Για όλους αυτούς τους δολοφόνους οι ζωές των μεταναστών και των προσφύγων δεν μετράνε και γι αυτό έχουν το θράσος να επιχειρούν να ωραιοποιήσουν τα εγκλήματα τους και έτσι βαφτίζουν τις μαζικές αποτροπές και τις επαναπροωθήσεις γυναικών, παιδιών επιχειρήσεις για την ασφάλεια όλων μας από “εισβολείς που αλλοιώνουν τον ευρωπαϊκό πολιτισμό”.

Δεν ανεχόμαστε τις δολοφονίες προσφύγων όπως δεν ανεχτήκαμε και ξεσηκωθήκαμε για τις δολοφονίες των ιδιωτικοποιήσεων των τρένων στα Τέμπη, για τις δολοφονίες Ρομά από αστυνομικούς, για τις δολοφονίες ανθρώπων που περίμεναν ένα ασθενοφόρο αλλά δεν ήρθε ποτέ γιατί διαλέγουν να προσλαμβάνουν χιλιάδες συνοριοφύλακες και όχι διασώστε του ΕΚΑΒ και προσωπικό για τα νοσοκομεία.
Απαιτούμε να τιμωρηθούν οι ένοχοι του Λιμενικού και οι νεοδημοκράτες αρχιτέκτονες της πολιτικής των αποτροπών στα σύνορα. Απαιτούμε να δοθούν άμεσα χαρτιά στα θύματα που έχουν διασωθεί για να συνεχίσει απρόσκοπτη η διερεύνηση του εγκλήματος και όχι να απελαθούν για να κουκουλωθούν οι ευθύνες των κρατικών αρχών.
Αγωνιζόμαστε για ανοιχτά σύνιορα, να πέσει ο φράχτης του θανάτου στον Έβρο, να έχουν α΄συλο οι πρόσφυγες.
Μετά τις δυναμικές διαδηλώσεις στις 15 Ιούνη στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα συνεχίζουμε τη δράση για να μαυρίσουμε άμεσα τους ρατσιστές δολοφόνους της ΝΔ και και να στηρίξουμε τους επιζώντες και τους συγγενείς των θυμάτων.

Ζητάμε άμεση οικονομική ενίσχυση για να συνεχίσουμε τη καμπάνια αυτή.

ΚΑΤΑΘΕΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΚΕΕΡΦΑ
IBAN GR78 0110 1670 0000 1674 7083 265

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΥΛΟΥ, ΓΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ Ο ΦΡΑΧΤΗΣ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ
Στείλτε email στο This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
17 Ιουνίου

Read 123 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ