Wednesday, 06 September 2023 10:23

Μαζικά μαχητικά συλλαλητήρια οργής για το έγκλημα στην Πύλο και αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.

Written by
Rate this item
(1 Vote)

Κεερφα-Keerfa-Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή

Χαιρετίζουμε τις δεκάδες χιλιάδες οργισμένων διαδηλωτών που  πλημμύρισαν τους δρόμους της Αθήνας, με συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή και τα Γραφεία της ΕΕ. Το κύμα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και οργής για το έγκλημα της Πύλου ήταν πανελλαδικό με διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις.
Χιλιάδες εργαζόμενοι, νέοι μαζί  με τους μετανάστες της Πακιστανικής κοινότητας που θρηνούν εκατοντάδες θύματα στο ναυάγιο βροντοφώναξαν ότι η τραγωδία των προσφύγων που πνίγηκαν στα ανοιχτά της Πύλου δεν ήταν «ατύχημα», είναι δολοφονία στα χέρια της ΝΔ, της ρατσιστικής πολιτικής των φραχτών και των καταδιώξεων του Λιμενικού, των επαναπροωθήσεων στο Έβρο και το Αιγαίο. Είναι το ίδιο έγκλημα με αυτό που έγινε στα Τέμπη, στο Πέραμα, στους ασθενείς που πέθαναν αβοήθητοι από το διαλυμένο ΕΚΑΒ. Και οι δολοφόνοι είναι ίδιοι!
Το ρατσιστικό κυνηγητό των προσφύγων με τις ευλογίες της ΕΕ έχει σημάνει ότι ρέει άφθονο χρήμα και μαζί με τον ρατσισμό λαδώνει και τα γρανάζια των συμμοριών που διαπλέκονται, είτε είναι κυκλώματα συνοριοφυλάκων που ληστεύουν μετανάστες, είτε είναι μαφίες της νύχτας με συνδέσεις στις κορυφές της αστυνομίας και της «υψηλής κοινωνίας».

Ένοχοι είναι η ΕΕ-φρούριο που κλείνει τα σύνορά της με φράχτες και Φρόντεξ, είναι ο Μητσοτάκης και οι ρατσιστές «επιτελείς» της ΝΔ που βάζουν το Λιμενικό να κυνηγάει τους πρόσφυγες. Έβλεπαν τη βάρκα με τους πρόσφυγες να βουλιάζει και τους άφησαν αβοήθητους.
Στη πρώτη γραμμή της διαδήλωσης στο μπλόκ της ΚΕΕΡΦΑ βάδισαν εργαζόμενοι από τα νοσοκομεία υπογραμμίζοντας ότι ίδιοι είναι οι ένοχοι για τις ζωές που χάθηκαν γιατί το ΕΚΑΒ δεν έχει διασώστες ενώ τα σύνορα φυλάγονται μέχρι θανάτου από χιλιάδες αστυνομικούς.
Χαιρέτησαν με ομιλίες η γιατρός Αργυρή Ερωτοκρίτου από το ΓΣ της ΟΕΝΓΕ, ο συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ και δημοτικός σύμβουλος Αθήνας Πέτρος Κωνσταντίνου,  η Ολλανδή δημοσιογράφος Ιγκεμποργκ Μπέγκελ, ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος «η Ενότητα» Τζαβέντ Ασλάμ, Μαρία Μπικάκη από τη ΚΕΔΔΑ, η Ντίνα Ρέππα από τις Αντικαπιταλιστικές κινήσεις πόλης ενώ διαβάστηκε ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ από την Κική Μένου. Ο γραμματέας της ΟΕΝΓΕ Π.Παπανικολάου διάβασε τη συγκλονιστική επιτροπή των γιατρών της Μεσσηνίας που δρουν στο πεδίο μαζί με τους διασωθέντες και των συγγενείς των θυμάτων.
Τα μαζικά συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα στέλνουν το μήνυμα ότι χρειάζεται να συνεχίσουμε για να τιμωρηθούν οι ένοχοι που άφησαν να χαθούν στο ναυάγιο εκατοντάδες πρόσφυγες. Βήμα είναι το να μαυρίσουμε τους δολοφόνους της ΝΔ.
Η ΚΕΕΡΦΑ καλεί σε έκτακτη συνέντευξη τύπου την Παρασκευή 16 Ιούνη στις 11πμ μαζί με συγγενείς των θυμάτων του ναυαγίου της Πύλου στο ΡΟΜΑΝΤΖΟ Αναξαγόρα 3-5 στην Ομόνοια.

Read 122 times Last modified on Wednesday, 06 September 2023 10:30

Latest from ΚΕΕΡΦΑ